NorgesGruppen blir dominerende eier i Kaffebrenneriet
NorgesGruppen og Kaffebrenneriet har samarbeidet og delt eierskap i nesten 30 år. Når gründerne nå ønsker å selge seg ned, er det naturlig for NorgesGruppen å kjøpe seg opp i kaffebarkjeden.
NorgesGruppen, gjennom NorgesGruppen Servicehandel, blir majoritetseier med 90 prosent, mens gründerne Thomas Pulpan og Steinar Paulsrud beholder en eierpost på 10 prosent.
Oppkjøpet medfører ingen endringer i Kaffebrenneriets daglige drift. Den unike bedriftskulturen, kompetansen og sortimentet skal ligge til grunn for videre utvikling og vekst, og gründerne vil fortsatt prege den daglige driften av kjeden.
– Det er viktig for oss at det langsiktige eierskapet til Kaffebrenneriet videreføres, og det gjør det nå med NorgesGruppen som hovedeier. De har eid halvparten av selskapet i en årrekke, og vi er helt trygge på at vi sammen vil drive Kaffebrenneriet videre i samme ånd fremover, sier Steinar Paulsrud.
Kristine Stranne, administrerende direktør i NorgesGruppen Servicehandel (NGS), er glad for å ha de to gründerne med videre på laget.
– Thomas og Steinar vil fortsatt være sentrale for daglig drift og strategisk utvikling. Kaffebrenneriet er en ledende merkevare med fantastisk fagkompetanse, serviceinnstilte medarbeidere og nydelige kvalitetsprodukter, og vi i NGS ser frem til å forsterke dette fremover, sier Kristine Stranne.
NorgesGruppen Servicehandel vil med oppkjøpet ytterligere styrke sin posisjon innen spesialkaffe og kaffebarer, og ser på dette som et viktig strategisk kjøp i et marked med stort vekstpotensial. Den daglige driften vil fortsette som før, og endringer i eierskap medfører ingen endringer for ansatte i Kaffebrenneriet.
Kaffebrenneriet har 46 utsalgssteder i Oslo, Akershus, Fredrikstad og Trondheim.
Nylige artikler
Lanserer kommersielt støttesystem for hoteller og hotellkjeder
Scandic Norge tildeles LINs inkluderingspris
Nord-Norge skaper mest verdi innen reiseliv per innbygger
SAS setter opp flere avganger og større fly foran fotball-VM
Geir-Rune Larsen er vinner av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 2025
Mest leste artikler
Historisk gjenåpning: Nils Flatmark leder Savoy 1918s kjøkken
Hvordan KI revolusjonerer hotellbransjen: Effektivitet og personalisering
Oslometeren: Enklere og rimeligere uteservering i Oslo
Geir-Rune Larsen tildelt matkulturpris for rekruttering til restaurant- og matfag
Airbnb får stor bot i Spania for ulovlige utleieannonser