Hotell

Ida Kristine Jakobsen, General manager på Clarion Hotel the Edge i Tromsø, Årets Hotelier 2023.

Årets Hotelier kåret

Ida Kristine Jakobsen, General manager på Clarion Hotel the Edge i Tromsø, er kåret til Årets Hotelier 2023.

Publisert Sist oppdatert

­12. mars var det igjen klart for årets store festaften for reiselivs- og eventbransjen, HSMAI Awards. Denne gang foregikk HSMAI Møte- og Eventbørsen og HSMAI Awards på Thon Hotel Storo i Oslo. Flere hundre festkledde bransjefolk hadde funnet veien til prisutdelingen, der blant annet Årets Hotelier, Årets Unge Leder i Hotell, Restaurant og Reiseliv og Årets Unge Talent i Hotell, Restaurant og Reiseliv ble kåret. Underholdningen sto det populære partybandet The Feelgood Orchestra for.

Prisen Årets Hotelier skal gå til en leder som har utmerket seg spesielt det siste året, enten ved eksepsjonelt gode resultater i sin jobb, eller har vært spesielt nytenkende i sin virksomhet og lederrolle. Kandidater blir vurdert i forhold til karriereløp, i tillegg til årets prestasjoner.

Prisen til Årets Hotelier er et studieopphold på Cornell’s General Managers Program (GMP) ved prestisjefylte Cornell School of Hotel Administration i New York, inklusiv reise og opphold.

I sin uttalelse om Årets Hotelier, Ida Kristine Jakobsen, skriver juryen blant annet: «Årets Hotelier er en person som har jobbet målbevisst for å gå til topps i bransjen. Allerede fra de første steg inn i hotellbransjen, sto det klart at det var i denne magiske bransjen årets vinner ville jobbe. I tillegg til å oppnå gode økonomiske resultater, jobbes det også på flere andre plan, blant annet med å bygge opp under medarbeidere som vil utvikle seg og å gjøre en innsats ut over bransjen. Årets Hotelier er også en engasjert og profilert talsperson for bransjen, gjennom tillitsverv i viktige nærings-og bransjeorganisasjoner. Årets Hotelier har allerede i noen år hatt drømmejobben, som leder for et team på over 200 medarbeidere fra over 30 forskjellige nasjoner, i en by der hotellbransjen fortsatt er i sterk utvikling».

De andre finalistene i Årets Hotelier

Lise Solheim, General manager, Hotel Norge by Scandic, Bergen

Morten Christensen, konserndirektør, Unike Hoteller

Marte Sæther, General manager, Thon Hotel Opera, Oslo

Frank Ove Wennevik, General manager, Radisson Blu Royal Hotel Bergen

Prisutdelingen arrangeres av HSMAI, i samarbeid med Reiseliv1 og andre partnere fra reiselivsbransjen og ellers. Formålet med prisene er å fremme resultatorientert og nytenkende lederskap, samt å fokusere på viktigheten av lederrollen i hotell-, restaurant- og reiselivsbedrifter.

På forhånd var et stort antall godt kvalifiserte kandidater blitt nominert og finalistene gikk videre til møter med juryen.

Juryen

Juryen har for de tre reiselivsprisene har bestått av Morten Thorvaldsen, konserndirektør Thon Hotels (leder). Josefine Janson, Director Human Resources Norway, Radisson Hotels. Morten Malting, F&B Director Scandic Hotels. Torgeir Silseth, CEO Strawberry. Kristian Gundersen, Director of Hotels Division ISS Norway. Hans Kristiansen, redaktør Reiseliv1.

Powered by Labrador CMS