Hotell

"årets unge hotelier" - espen hammersvik:

Publisert Sist oppdatert
- Etter videregående begynte jeg å jobbe på Hotel Alexandra i Loen, der fikk jeg virkelig sansen for hotell- og restaurantdrift. Det året jeg jobbet som servitør på Alexandra var lærerikt, og jeg satte stor pris på det gode miljøet og samholdet som er spesielt for bransjen. Hotellet hadde et stort vinkart, etterhvert ble jeg ble mer og mer interessert i mat og vin. Oppholdet på Hotel Alexandra førte til at jeg søkte på studieplass ved Norsk Hotellhøgskole i Stavanger. Her tok jeg en treårig bachelorutdannelse innen hotelledelse.- Da jeg flyttet til Stavanger ville jeg jobbe ved siden av studiene ved Hotellhøgskolen. Jeg fikk jobb som servitør hos Bølgen & Moi og hadde en fin tid der mens jeg studerte. Etter at jeg fikk min bachelorgrad i 2005, hadde jeg også gått gradene i Bølgen & Moi og ble under tiden forfremmet fra servitør til hovmester og deretter til restaurantsjef. Jeg var ung, men Toralf Bølgen og Trond Moi brukte å si: "er du god nok, så er du gammel nok". De satset på meg hele veien, jeg ble daglig leder i Bølgen & Moi Stavanger i 2008 og flyttet deretter til Bergen som driftssjef ved deres nye restaurant der i 2012. Etter 10 år i Bølgen & Moi hadde jeg etterhvert mer og mer lyst til å ta steget over i hotellbransjen, det var det som hele tiden var målet. Tiden var moden for nye utfordringer. Jeg sa opp jobben uten noe konkret å gå til og reiste på ferie. Jeg hadde noen følere ute i nettverket mitt i Bergen og i løpet av sommeren dukket det opp to jobbtilbud. Valget falt på F&B Manager ved Clarion Hotel Admiral, det har jeg vært veldig godt tilfreds med. Tiden i Bølgen & Moi var fantastisk, og jeg har et veldig godt forhold til Trond og Toralf i dag.- Hotellet var i sluttfasen av renovering da jeg kom inn i september 2013, og hele restaurantområdet var fremdeles en byggeplass. I november åpnet vi og min oppgave var bl.a. å få det nye restaurantkonseptet Kitchen & Table klart. Det gikk strålende og restauranten ble veldig godt mottatt. De fleste Clarion-hoteller i Skandinavia har en Kitchen & Table-restaurant. Konseptet eies av Petter Stordalen og den svenske mesterkokken Marcus Samuelsson, som holder til i New York. Konseptet er basert på det flerkulturelle Manhattan, men med frihet for hvert enkelt hotell til å gjøre sin egen lokale vri. Menyen skal være omfattende, for at alle skal finne noe de liker. Kitchen & Table står for "Fun dining", som er noe helt annet enn "Fine dining", det går mye på servicen vi gir våre gjester og hvordan maten serveres, hvilke tallerkener vi bruker, etc. Det er faktisk mange likheter med Bølgen & Moi. Jeg hadde stor tro på konseptet da vi startet, men det er selvfølgelig en utfordring å åpne en restaurant i et hotell. I Skandinavia har det ikke vært tradisjon for gode restauranter på hoteller, de har ofte vært litt trauste og kjedelige. Vi har lyktes med å vise at det er mulig og første året hadde vi flere gjester hotellet enn hotellgjester.- Det er når vi lykkes å oppnå gode resultater, det kan selvfølgelig være i form av tall, men også i form av fornøyde gjester. Jeg føler at jeg lykkes når andre rundt meg lykkes, når jeg ser at teamet fungerer og har det bra, når våre gjester har det bra og gir gode tilbakemeldinger, da føler jeg at vi har lyktes. Vi er i servicebransjen og lever av fornøyde gjester og positive gjesteopplevelser, så for oss er det ekstremt viktig å sette den berømte prikken over i'en.- Til høsten har jeg vært F&B Manager på Hotel Admiral i tre år og jeg føler det er riktig tid til å se oppover og videre i karrieren. Mine ambisjoner innen hotellbransjen er store og mitt klare mål er å bli hotelldirektør. Jeg håper at jeg kan fortsette min reise innen hotellbransjen i Nordic Choice Hotels, et selskap som jeg virkelig har sansen for, og ikke minst Clarion Hotel, der jeg jobber nå. Jeg føler at jeg er moden for større oppgaver, og det skjer jo mye spennende i hotellbransjen i Bergen for tiden, som jeg håper å få være en del av.Jeg er gift og har to barn, vi trives veldig godt i Bergen, så det er i denne byen jeg ønsker å være.- Jeg har vært med på årets Robinsonekspedisjon, så for tiden er jeg på TV2 hver søndag kveld kl. 19.30. Opptakene ble gjort på Filippinene i fjor. Ellers er jeg veldig glad i fotball, jeg ser på fotball, spiller fotball og er trener for fotballaget til min yngste sønn. Jeg liker også godt å lese bøker, spesielt skandinavisk krim og er svært interessert i musikk. Vin er naturligvis også en stor lidenskap. Min kone er også utdannet vinkelner, som meg, og i tillegg er hun er sjef på Vinmonopolet like ved hotellet, så det blir litt vinsmakinger i privat regi også. Når det kommer til vin, så har jeg en forkjærlighet for viner laget av Riesling og Pinot Noir. Så det går mye i tyske og østerrikske rieslinger og røde viner fra Burgund.- Kvaliteten synes jeg er veldig bra, i toppskiktet er den fantastisk. Jeg er svært glad i Stavanger, det er min utvilsomme favoritt matby, det var derfor utrolig hyggelig at RE-NAA fikk sin velfortjente Michelinstjerne. Her i Bergen er det også mye positivt, vi har mange gode restauranter i toppsjiktet. «1877», «Bare» og «Colonialen» er tre glimrende restauranter, for den som virkelig vil kose seg litt ekstra.- Planen er å dra over til sommeren og det ser jeg virkelig frem til. Da jeg startet i faget var det Hotellhøgskolen i Stavanger, hotellskolen i Lausanne og Cornell som var de tre store, så for meg blir dette en drøm som går i oppfyllelse. Det skal bli interessant å sette seg på skolebenken igjen og høre forelesninger av noen av de største kapasitetene i bransjen. Jeg tror dette blir en stor opplevelse og vil gi meg mye positivt, som jeg kan ta med meg videre. Jeg er veldig takknemlig til HSMAI og sponsorene for prisen. Jeg hadde ingen forventninger om at det var jeg som skulle vinne, det var veldig mange dyktige kandidater og jeg var takknemlig for å bare være nominert. Derfor var det helt fantastisk da juryleder Tarje Hellebust leste opp navnet mitt. Dette er en fantastisk hyggelig utmerkelse å få, noe jeg setter veldig stor pris på.
- VI LEVER AV FORNØYDE GJESTER OG POSITIVE GJESTEOPPLEVELSEREspen Hammersvik (33), F&B Manager ved Clarion Hotel Admiral i Bergen, er kåret til "Årets Unge Hotelier". Han har gjort seg bemerket på grunn av dyktighet og faglig tyngde. Ikke minst har han tatt tak i alle aspekter rundt restaurantkonseptet Kitchen & Table. Sammen med sine medarbeidere har han lykkes å gjøre restauranten til en av Bergens mest populære. Han er svært opptatt av at teamet i restauranten fungerer og gleder seg når de greier å overgå gjestenes forventninger. Nå er han klar for nye utfordringer.Her følger utdrag av et intervju i maiutgaven av HRR.Hvorfor valgte du hotell- og restaurantbransjen?Din lengste periode så langt har vært i Bølgen & Moi, hvordan var tiden der?En av hovedoppgavene ved Clarion Hotel Admiral var å lansere det nye restaurantkonseptet Kitchen & Table, var det noen spesielle utfordringer der?utenfraHva gir deg mest i jobbsammenheng?Hvilke ambisjoner har du i jobbsammenheng?Har du tid til fritidsinteresser?Hva synes du generelt om kvaliteten på norske restauranter idag?Som "Årets Unge Hotelier" blir du belønnet med et studieopphold ved The Cornell School of Hotel Administration i New York, hvilke forventninger har du til det?Foto: Siv K.Berg/Fjordenes TidendeLes hele artikkelen i maiutgaven av HRR.

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS