Hotell

Beleggsøkning nesten over hele linjen

Hittil i mars er det solid rombeleggsvekst på norske byhoteller. Det viser ferske data fra Benchmarking Alliance.

Publisert Sist oppdatert

­Som vanlig er det norske hoteller med tilsammen drøyt 68.000 rom som rapporterer inn tall til Benchmarking Alliance. Hovedvekten av disse er fordelt på de 13 by-markedene som inngår i stolpediagrammet.

Uttrekket er fra perioden 1.- 21.mars. Dette er relevante tre uker med tanke på benchmark mot 2023, i og med at vi unngår påsken, som jo falt på april i fjor.

Det skal presiseres at vi her sammenligner dato for dato, og ikke dag for dag. Sistnevnte måle-"metode" gir litt andre tall, men vil ikke medføre noe vesentlig endret konklusjon.

Nylig kunne vi lese om en kommende hotellsatsing i Kristiansund. Som det fremgår av stolpediagrammet er nettopp Nordmørsbyen den eneste i utvalget som har beleggsfall. Også i Kristiansand, som ligger på beleggsbunnen her, kommer det nytt hotell.

Enkelte byer har meget kraftig beleggsvekst, som for eksempel Bodø (+28,4 prosent) og Harstad-Narvik (+19,2). De nordnorske markedene gjør det svært godt her med blant annet tre inne på topp fire når det gjelder RevPAR-utvikling.

Og mens rombelegget stiger i 12 av 13 bymarkeder, øker romprisene nominelt i samtlige. Her gjør Nord-Norge rent bort på "pallen" når det gjelder utvikling fra i fjor.

Les om februar- og januar-hotellstatistikk i vår siste papirutgave; Reiseliv1 nr.2/2024 som er ute hos abonnentene i disse dager.

Powered by Labrador CMS