Hotell

En gruppe flyktninger i Tesco kjøpesenter, som ligger mellom grensebyen Medyka, og Przemysl, Polen, fredag 4. Antallet ukrainere tvunget fra sitt land siden den russiske invasjonen har økt på daglig basis.

Bergen oppretter over 1.000 akuttplasser for ukrainske flyktninger

Tre hoteller i Bergen blir akutt innkvartering for flyktninger som kommer mot Norge nå. UDI har lyst ut konkurranse om 8.000 mottaksplasser nasjonalt.

Publisert Sist oppdatert

– Konkurransen ble avsluttet i går. Vi er godt fornøyde med responsen vi har fått, og vil i første rekke anskaffe til sammen 8.000 mottaksplasser rundt om i landet. Tallet kan øke, sier Belén Birkenes, regiondirektør i UDI, til Bergens Tidende.

I Bergen er det Thon hotel Bergen Airport (570 plasser), Thon hotel Orion (540 plasser) og Thon hotel Sandviken brygge (100 plasser) som blir akuttmottak, i tillegg til at det blir 150 akuttplasser på Nautnes i Øygarden kommune like utenfor Bergen.

I tillegg blir det 100 plasser i Stavanger i et leilighetsbygg med 100 plasser.

Mottakene skal driftes av Hero, som fra før driver asylmottaket på Stord. Mottakene skal opp allerede denne uken.

– Totalt sett representerer akuttmottakene vi anskaffer i Vest nå nesten 1.500 plasser. De vil settes i drift mellom fredag 11. mars og mandag 21. mars. Vi vet ikke nå når de første vil flytte til disse mottakene, opplyser Birkenes.

Powered by Labrador CMS