Lobbyen på Citybox hotellet i Stockholm
Lobbyen på Citybox hotellet i Stockholm

Citybox åpner hotell i Stockholm

Fredag 14. juni åpnet Citybox sitt første hotell i Sverige med 104 rom i det historiske Katarinahuset i hjertet av Slussen.

Publisert

-Hotellet ser fantastisk ut og vi kunne ikke ha bedt om en bedre plassering for vårt første hotell i Stockholm. Citybox Stockholm åpner i historiske Katarinahuset, samme bygg som huser ikoniske Katarinaheisen og den anerkjente restauranten Gondolen. Hotellet ligger i Slussenområdet i Stockholm sentrum, som hver dag passeres av over en halv million mennesker. Området er i en spennende utvikling som vi gleder oss til å ta en del av, sier Eivind Hjulstad, CEO for Citybox.

-Citybox Hotels är ett spännande och modernt hotellkoncept med riktigt höga ambitioner. Genom nytänkande lösningar kan de erbjuda sina gäster moderna, funktionella och prisvärda hotellrum i stadens absoluta centrum. Att de har valt att öppna sitt första hotell i Sverige i Katarinahuset säger mycket om nya Slussens attraktivitet, säger Camilla Waxin, Leasing Manager på Atrium Ljungberg.

-Hotellet är ett utmärkt komplement till den mix av moderna företag, butiker och restauranger som väljer att etablera sig här, avslutar Camilla Waxin.

Hotellet åpnet for betalende gjester 14. Juni. Etter åpningshelgen ligger hotellet med en score av 9,0 av 10 på booking.com.

-Hotellet var fullbooket første åpningshelg og vi er allerede godt innbooket for sommeren. Tilbakemeldingene fra gjestene har vært overveldende positive, og det gleder oss å se at vårt fokus på kvalitet, sømløshet og rimelig pris blir så godt mottatt. Det er tydelig at det er et behov for et konsept som vårt i Stockholm, sier Hjulstad.

Ambisiøse planer for videre ekspansjon i Sverige.

-Vi ønsker å etablere flere hoteller i Sverige. Særlig større byer som Malmø og Gøteborg er av stor interesse, og vi vil gjerne ha flere hoteller i Stockholm. Vi er sikre på at det svenske markedet har plass til flere Citybox-hoteller, og vi ser frem til å utvide vår tilstedeværelse, sier Hjulstad.

Får utmerkelse for bærekraftsnivå

Etter ferdigstillelsen av ombyggingen vil Katarinahuset få miljøklassifiseringen BREEAM Excellent, som er en av de høyeste utmerkelsene for bærekraftsnivå for bygg. Hotellet er allerede i gang med å søke om Green Key-sertifisering i tråd med hotellkjedens arbeid for mer bærekraftig hotelldrift. Green Key er den fremste miljøsertifiseringen innen hotell og reiseliv.

Leieavtalen for Citybox Stockholm er en “grønn leieavtale” - en avtale mellom utleier og leietaker om felles tiltak for å opprettholde og forbedre lokalenes miljøfotavtrykk.

Powered by Labrador CMS