Siden 2009 har hotellet tapt 86 millioner kroner

Dr Holms leverer sitt femtende strake underskudd

Målet var å gå i pluss i 2023, men resultatet endte over 3 millioner kroner i minus. Siden 2009 har hotellet tapt over 86 millioner kroner.

Institusjonen Dr. Holms Hotel på Geilo har levert negative ­resultater hvert år siden 2009. For 2023 viser årsregnskapet en bedring på topp- og bunnlinje fra 2022, men dette var likevel ikke nok til å redde hotellet fra underskudd, som endte på 3,2 millioner kroner. Det var likevel en halvering av underskuddet fra året i forveien. 

– Selv om resultatet bedrer seg, er vi ikke på langt nær fornøyde, konstaterer hotellsjef Sigmund Vika. Hotellsjefen har hatt mye å ta tak i siden han ankom i 2022. – Vi har fokus på smartere og mer moderne drift. Hotellet er gammelt og ærverdig, så er det tungvint med en så stor bygningsmasse, legger han til. 

2024 lover godt 

Så langt har 2024 gått i riktig retning, men hotellsjefen tør ikke å love noe før han vet hvordan høsten går. – Det har vært et godt år, begynner sjefen. – Vi er spente på høsten, fortsetter Vika, før han legger til at særlig oktober og november er kritiske for et godt resultat. På vei mot en god høst blir hotellet hjulpet av den svake kronen. To grupper er allerede i gang med å valutasikre vinterferien. – Vi har besøkende fra hele Europa og verden.

Satser på det kjente 

Planene for hvordan hotellet skal få et etterlengtet årsresultat i pluss er allerede klare. – Vi har fokus på personale, og er strengt opptatt av service, sier hotellsjefen. De skal ikke bli noe nytt og moderne hotell, men bevare den kjente atmosfæren. Høy inflasjon har også ført til at hotellet har rendyrket ulike tilbud til personer med ulik betalingsevne. – Kjøpemønsteret endrer seg når folk får dårligere råd. Det merker også vi. 

Igang med utvidelse 

En årelang konflikt med naboene ble også avsluttet i 2023. Flere naboer gikk til sak mot hotellet for å hindre utbyggingen av Dr. Holms, med bakgrunn i en gammel strøkservitutt, altså en begrensning av hva eiendommen kan brukes til. Dr. Holms vant saken, som gikk helt til Høyesterett, og har nå kommet godt i gang med en utvidelse av hotellet. – Vi er ferdige med graving, og satser mot ferdigstillelse i desember 2025, forteller Vika. 

Powered by Labrador CMS