Hotell

Markedssjef Karoline Beate Dalegården Skøien og spa-sjef Kristin Mariante, på Farris Bad.

Farris Bad lanserer egne, mer bærekraftige forbruksartikler

Sammen med Smallmatters og Strawberry Climate Fund, har Farris Bad det siste året jobbet med å redusere tekstilbruk og utvikle bærekraftige alternativer ved bruk av utrangerte tekstiler. Nå er de første produktene på plass på hotellet.

Publisert Sist oppdatert

­I januar 2023 fikk Farris Bad tildelt 250.000 kroner fra Strawberry sitt eget klimafond for å lage forbruksartikler til hotelldriften ved hjelp av hotellets utrangerte tekstiler. Smallmatters i Oslo, et lite firma som fokuserer på bærekraftige initiativ for utvikling av tekstilprodukter, har bistått Farris Bad i prosessen med å finne relevante artikler som kan byttes ut. Målet med prosjektet er å utnytte utrangerte tekstiler til forbruksartikler, istedenfor at de blir kastet.

– Vi jobber kontinuerlig med å forbedre egen miljøprofil gjennom ansvarsbevissthet innad i bedriften, så vel som utad til kunder og samarbeidspartnere. Dette prosjektet startet vi med i mars i år, og at vi allerede nå, et halvt år etterpå kan lansere egne, mer bærekraftige produkter, laget av utrangerte tekstiler, er vi veldig stolte av, sier Karoline Beate Dalegården Skøien, markedssjef på Farris Bad.

Av utrangerte håndklær, sengetøy og duker har hotellet fått laget poser til hårfønere, poser til rene/skitne kluter i housekeeping, egendesignet emballasje til hotellets signatur skrubb, toalettmapper til spa-kit og nye trekk til lintøytrallene, laget av resirkulerte pet-flasker.

– Som et av de ledende spa-resortene i Norge, har vi generelt høyt energiforbruk, noe vi har ønsket å forbedre med konkrete tiltak, uten at det går på bekostning av gjestetilfredsheten. Ved enkle, små og viktige grep, har vi nå gjort endringer som gjør at vi kan ta i bruk enda mer bærekraftige forbruksartikler. Dette er bare starten, og vi har store planer for fremtiden, sier spa-sjef Kristin Mariante.

Det er ikke bare utrangerte tekstiler som står i fokus på Farris Bad. Hotellet har også norskproduserte, organiske velværeprodukter på alle rom.

– Vi håper at prosjektet vi gjør sammen med Smallmatters vil være til inspirasjon for flere, og gleder oss til fortsettelsen, avslutter Dalegården Skøien.

Powered by Labrador CMS