Hotell
Finse 1222 nytt medlem i de historiske hotel & spisesteder
er tatt opp som nytt medlem i .De Historiske fikk 38 henvendelser om medlemskap i 2011, og pågangen har også iår vært stor fra ulike hotell- og restaurantbedrifter i Norge. De Historiske Hotel & Spisesteder har de siste 6 årene utviklet en unik kvalitetsstandard for ”Historisk Kvalitet”. Responsen fra kvalitetssøkende målgrupper, både fra et sterkt hjemmemarked – men også fra et krevende internasjonalt turistmarked, viser at gruppens fokus på kvalitet gir resultater.- Med Finse 1222 som nytt hotellmedlem, vil posisjonen til De Historiske bli ytterligere befestet. Finse 1222 tilfredsstiller de 504 kriteriene for ”Historisk Kvalitet” med fokus på grunnpilarene ”historisk” og ”vertskapsrollen”, sier adm.dir. i De Historiske Hotel & Spisesteder.Alt i 1903 skrives det i avisene om en liten, gjestfri brakke på Finse. Den driftige drev tydeligvis en gryende hotellvirksomhet i brakken, som ble karakterisert som ”verdens høiestbeliggende, mindste og beste hotel”.Hotellvirksomheten på Finse skjøt fart først da Bergensbanen kom igang. I 1907 bevilget Stortinget penger til bygging av to fjellstuer, den ene, , ble oppført i tre og stod klar til påsken 1909. Ved den offisielle åpningen av Bergensbanen, 26. november 1909, stoppet toget med konge og regjering på Finse, lunsjen ble inntatt på Finse Fjeldstue.Siden åpningen utviklet hotellvirksomheten seg raskt – ”fjeldstuen” ble til . Det ble bygget på for mer kapasitet og en innendørs skøytehall kom på plass i 1913. Det ble sagt at de rike dro til St. Moritz og de virkelig rike dro til Finse. brukte Finse som treningssted og brukte Finse som et rekreasjonssted på sine eldre dager.Finse Hotel ble del av Norsk Hotelcompagie ved etableringen i 1916 og var således i over 50 år en del av den familie hoteller som utgjør grunnstammen i De Historiske idag. Hotellets historie er således nært knyttet til trender og utvikling i norsk høyfjellsturisme. Det hundre år gamle hotellet har overlevd bomber og granater, orkankast og skiftende reise- og ferievaner.Idag er et kvalitetshotell med fantastiske turmuligheter, førsteklasses kjøkken med fokus på norske råvarer med historie, topp service og en unik historisk atmosfære. Det er ikke mulig å ankomme stedet på annen måte enn med tog, sykkel eller ski. Dette skaper en helt egen følelse av å være skjermet fra omverdenen.Stemningen på hotellet er nedstresset, uformell og romslig. Hotellet har 43 rom og 125 senger totalt.Vinteren har historisk sett vært høysesongen på Finse, men på 90-tallet vokste Rallarvegen frem som en av Norges mest populære sykkelruter, og siden har også sommeren vært hektisk. Hotellet har en rekke godt etablerte og årlige arrangementer; Finsejazz, Snowjam, Expedition Finse, Skarverennet, Rallarvegsløpet, Rallaropera, Fjellitteratur og Hardangerfest.
Finse 1222De Historiske Hotel & SpisestederNils Henrik GeitleOver 100 års hotellhistorieAlice FangenFinse FjeldstueFinse HotellSir ErnestShackletonNansenFinse 1222
Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd
150,- 575,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd
1875,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd
1,- 145,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd
1430,-
KJØP