Hotell

Wenaas-eide Park Inn by Radisson Pribaltiyskaya Hotel i St. Petersburg.

Hotellvirksomheten til Wenaas-familien rammet av Ukraina-krigen

Publisert Sist oppdatert

- Som du sikkert forstår er det på det nåværende tidspunktet umulig å ha full oversikt over konsekvensene av det som skjer.

Det skriver Lars Wenaas i en sms til DN tirsdag ettermiddag.

I 2020 gikk familiekonsernet med nesten en milliard i underskudd. Lars Wenaas var tidligere en stor eier av hoteller i Norge, men har nå solgt det meste, bortsett fra Radisson Hotel Plaza, Radissonhotellet på Alna og Clarion-hotellet på Gardermoen.

Han har imidlertid kjøpt seg opp i europeiske storbyer. Konsernet eier i dag totalt 28 hotelleiendommer med 12.000 rom, 4072 av disse rommene er i Russland. Han har hoteller i St Petersburg, Moskva, Murmansk og Jekaterinburg.

Grunnet internasjonale sanksjoner vil sannsynligvis utenlandske gjester på disse hotellene forsvinne. Driften må derfor i hovedsak baseres på russiske gjester. Pr nå er alle hotellene åpne.

Virksomheten var svært lønnsom før pandemien. I 2019 hadde Wenaasgruppen et overskudd på 1,4 milliarder kroner. I 2020 ble det minus 986 millioner kroner. – Det er en kombinasjon av delvis stengte hoteller og hoteller med minimal omsetning, samt effekten av en svak krone, sa Wenaas til DN da tallene ble presentert i fjor vår.

I Russland i 2019 hadde de et overskudd på 265 millioner kroner, som sank til 67 millioner kroner i 2020. De russiske hotellene klarte seg bedre enn Wenaasgruppens øvrige hoteller.

Powered by Labrador CMS