Hotell

InterContinental Berlin var som vanlig arrangementssted for IHIF.

IHIF Berlin – bekymring for bunnlinjene

På International Hospitality Investment Forum (IHIF) i Berlin tidligere denne uken, var det store samtaleemnet blant deltagerne hvordan man kunne kutte driftskostnadene.

Publisert Sist oppdatert

­Gode gjennomsnittlige daglige rompriser, har gitt økte inntekter. Men bunnlinjene er ikke så positive som de bør være, på grunn av den sterke økningen i alle slags driftsutgifter, ikke minst energi, lønninger og F&B.

Et stort samtaleemne på IHIF var også den store positive overraskelsen for hotellbransjen, over det meste av verden, styrken i fritidsreisemarkedet, og også det sterke luksus-fritidsreisemarkedet. På konferansen diskuterte bransjeanalytikere de høye gjennomsnittlige dagsprisene luksushotellene fortsetter å ha.

Mange trodde at buffetenes tid var over på grunn av pandemien, de har overlevd, men mye annet innen F&B er forandret, sa Michael Ellis, president for mat og drikke i hospitalityselskapet FEBC. Ifølge Ellis er Dubai-hotellene ledende på buffeter – de må ses for å bli trodd.

Guy Heksch, driftssjef for hotellutvikling i britiske Omnam Investment Group, har følgende oppskrift for å redusere F&B-omkostningene, ifølge Hotel News Now:

– Reduserte menystørrelser.

– Ha enklere matleveringer og jobbe tettere med leveringsselskapene.

– Kutte ut servering på rommet.

– Kutte flere trinn i F&B-prosessen og ha mer interaksjon med gjestene.

Det var også stor optimisme blant deltagerne, ikke minst med tanke på det store kinesiske markedet, som ikke er begynt å reise utenlands ennå og India som heller ikke er tilbake for fullt.

Powered by Labrador CMS