Hotell

Marriotts toppsjef er død

Arne Sorenson, President og CEO i Marriott International, er død, 62 år gammel.

Publisert Sist oppdatert

I en melding beskriver Marriott Sorenson som en visjonær leder som førte selskapet inn på en kurs med sterk vekst, inkludert oppkjøpet av Starwood Hotels & Resorts for US$13 milliarder.

- Arne var en fremragende leder, men mer enn det, han var et fremragende menneske. Han elsket alle deler av denne bransjen og satte stor pris på å reise rundt til våre hoteller og møte samarbeidspartnere over hele verden, sier Marriotts executive chairman, John Willard Marriott Jr.

Sorenson var den tredje toppsjefen i Marriotts historie og den første som ikke tilhørte familien Marriott.

I mai 2019 ble det opplyst at Sorenson var diagnostisert med bukspyttkjertelkreft og 2.februar i år opplyste Marriott at Sorenson midlertidig ville trappe ned på arbeidsmengden for å undergå ytterligere behanding.

Samtidig utnevnte selskapet to erfarne Marriott-ledere, Stephanie Linnartz og Tony Capuano, til å dele ansvaret med å lede selskapets daglige drift, I tillegg til å videreføre sine egne ansvarsområder. Marriott opplyser at Linnartz og Capuano skal fortsette i denne kapasiteten frem til en ny CEO er utnevnt, noe som forventes å skje i løpet av to uker.

Powered by Labrador CMS