Hotell
Nordic choice og scandic sammen i "kutt matsvinn 2002"
Gjennom initiativet “” tar enda et skritt i kampen for bærekraftig matservering. Selv om matproduksjon er svært ressurskrevende, havner hele 30 prosent av verdens mat rett i søppelbøtta. Det er et enormt klimaproblem, og derfor jobber vi i Nordic Choice Hotels knallhardt for å kutte matsvinn. Siden 2012 har vi redusert tallerkenstørrelser, introdusert doggy bags, nudget gjester og veid matavfall daglig for å nå målene våre. Nå vil vi gå enda lenger, sier , Head of Sustainability i Nordic Choice Hotels.Resultatet av arbeidet har resultert i nærmere 20 prosent kutt i matavfall på flere av Nordic Choice sine største hoteller. Ved å gå inn i initiativet “”, skal mengden ned ytterlige 20 prosent fra dagens nivå, men nå skal det gjøres sammen med konkurrentene. Initiativet innebærer å måle omfanget av matsvinn hos den enkelte, samt bidra til å etablere statistikk på matsvinn fra hotell, restaurant og kantine i Norge. Systematisk kartlegging av matsvinn på serveringsstedene, fra kjøkkenets produksjon til gjestenes tallerkener, er helt nødvendig for å forebygge matsvinn i verdikjeden. Det gir positiv effekt på bunnlinjen, for miljøet og for samfunnet, sier i Utover individuell reduksjon av matavfall, innebærer den treårige avtalen også utvikling av felles verktøy for måling og rapportering, opplæring av ansatte og videreutvikling av kommunikasjon med gjestene. Nordic Choice Hotels har, sammen med konkurrenten , kantineleverandøren , leverandørene og og , vært med på å jobbe frem konseptet.
Kutt matsvinn 2020Nordic Choice Hotels-Cathrine DehliKutt matsvinn 2020-Anne-Grete HaugenMatvett.ScandicSiO Mat og DrikkeASKOUnilever, NorgesGruppenMatvett
Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd
150,- 575,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd
1875,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd
1,- 145,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd
1430,-
KJØP