Hotell

Bodø hadde størst RevPAR-økning i februar.

Ny solid måned for hotellene

2024 har begynt meget godt for den norske hotellbransjen. Beleggsvekst og prisøkning dominerer februar-tallene fra Benchmarking Alliance.

Publisert Sist oppdatert

­Totalt for det norske utvalget med hoteller, med tilsammen drøyt 68.000 rom, gikk rombelegget opp med 4 prosent, mens romprisene økte med 5,1 prosent nominelt - målt mot februar i fjor. Hele 12 av 13 av de store by-markedene hadde prisvekst, mens 11 av 13 fikk registrert økning i rombelegget. Dette sendte RevPAR opp i 11 av 13 store markeder, samt at det norske utvalget totalt endte med en 9,3 prosents nominell økning fra februar 2023.

Som vanlig er det god strekk i feltet. Hele seks storbyer hadde 35-40 prosents RevPAR-økning, og disse er (i fallende rekkefølge) Bodø, Tromsø, Harstad-Narvik, Haugesund, Hamar og Kristiansund. Blant "de fire store" hadde Stavanger best nominell RevPAR-utvikling (+14,3 prosent), mens de øvrige scoret lavt; Bergen (+5,9), Oslo (+4,4) og Trondheim (minus 3,4 prosent).

Trondheim er den eneste som hadde nedgang både på rompris og rombelegg, sistnevnte dog marginalt. Lillehammer er den andre byen som fikk RevPAR-fall, og det kom med et ganske betydelig beleggsfall og en svak romprisvekst.

Hittil i år, altså januar pluss februar, er RevPAR opp 10,9 prosent fra tilsvarende i fjor, i følge data fra Benchmarking Alliance.

Powered by Labrador CMS