OL 2024 i Paris arrangeres mellom 26. juli og 11. august. Ifølge den offisielle nettsiden vil arrangementet omfatte 41 arenaer, 329 sportsbegivenheter og 10.500 idrettsutøvere.

Paris-OL - ikke så viktig for hotellomsetningen

Paris-hotellene står klare for å ta imot titusenvis av gjester, men det har ikke vært noen stor utvidelse av hotellkapasiteten i den franske hovedstaden.

Publisert

I følge data fra CoStar, er tilbudet av hoteller i Paris mindre enn da London var vertskap for OL i 2012, ifølge Hotel News Now.

Sébastien Bazin, administrerende direktør i Frankrikes og Europas største hotellselskap, Accor - som skal være en offisiell partner for lekene - sier at han ikke tror OL vil gjøre så mye for belegg og omsetning på hotellene. Årsaken er at Paris alltid har vært et av verdens mest populære reisemål.

Da Accors årsrapport for 2023 ble lagt frem i slutten av februar, sa Bazin at Sommer-OL i Paris sannsynligvis ikke vil ha stor innvirkning på hotellinntektene per tilgjengelig rom. Fordelen vil være i området et halvt prosentpoeng for 2024, kanskje 2,5% for hele Frankrike, sa han, og la til at sommerhotellbelegget og gjennomsnittlig dagspris alltid er høy. Bazin la til, hva OL vil bringe Frankrike og Accors portefølje av hoteller er et globalt publikum. Accor har 1690 hoteller i Frankrike, med ialt 152.142 rom.

 

Powered by Labrador CMS