Hotell

- Prisnivået på norske hoteller er for lavt

Publisert Sist oppdatert
er kåret til ". Han overtok ifjor som direktør ved Britannia Hotel og kom da fra stillingen som driftsdirektør på Hotel Bristol i Oslo. I de årene han har hatt driftsdirektøransvaret, har Bristol hatt en omsetningsvekst på 12%. Han beskrives som en leder som evner å tenke strategisk og resultatorientert, samtidig som han tar godt vare på sine medarbeidere og får dem til å vokse. Han var det naturlige valg da stillingen som direktør på Britannia skulle besettes.- Vi starter med å gå igjennom ankomstlisten, så går jeg rundt og sjekker frokosten, snakker med kolleger og gjester. Deretter er det oppdatering på hva som skjer på konferanseavdelingen. Vi har til enhver tid mange prosjekter gående, som krever oppmerksomhet, fra renovering til utarbeidelse og oppfølging av markedsplaner, strategier, nyansettelser, etc. Til lunsj er det en runde igjen og ellers er det hele tiden saker som dukker opp som må løses, på et hotell skjer noe hele tiden. Det trives jeg godt med, selv om døgnet gjerne kunne vært 30 timer, av og til.Britannia og Bristol samarbeider på mange områder. Vi er blant de få hotellene i Thon Hotels som har egen profilering, vi er vel nærmest flaggskipshoteller i kjeden. Britannia er ikke helt på det nivået vi ønsker at det skal være foreløpig, men vi er godt igang med arbeidet og hotellet blir bedre og bedre for hver dag.- Det er det menneskelige aspektet som tiltaler meg mest, å få jobbe med gjester og ansatte. Når du byr litt mer på deg selv, setter gjestene mer pris på opplevelsen, det er ofte små forskjeller som betyr mye. Jeg legger stor vekt på å være synlig og treffe stamgjester og hilse på nye gjester, bl.a. for å få tilbakemeldinger om hvordan gjestene oppfatter hotellet.- Det er stor konkurranse i markedet, nå løsner det litt i Oslo, Bergen gjør det bra og Stavanger har gjort det bra lenge, mens det er tøffere her i Trondheim. Markedet generelt preges av stor fokus på kvalitet, det er høy standard på f.eks. frokost og rom, det investeres mye og man må virkelig satse for å henge med. I Norge er det opplagt at trådløst internett må være gratis for gjestene, slik er det ikke i de fleste andre land. I Thon Hotels har vi gjort store investeringer når det gjelder Wi-Fi, og det tror jeg de fleste andre kjedene har gjort også.Det er ofte små økonomiske marginer i norsk hotellbransjen, likevel er det kamp om å tilby det siste av teknisk utstyr etc, tilbud som ikke alltid reflekteres i prisnivået på hotellene. Prisnivået er for lavt, sammenlignet med lønnsnivå og servicenivå. Et opphold på hotell idag koster omtrent det samme som for ti år siden, selv om både lønninger og standarden på hotellene er steget kraftig.- Jeg tar sikte på å dra dit i juni, dette er noe jeg ser veldig frem til. Helt siden jeg hørte om Cornell, for mange år siden, har det vært et mål for meg å komme dit. Jeg har snakket med flere som har studert der tidligere og som er svært positive til studieopplegget. Det virker som Cornell kan tilby den mest oppdaterte informasjonen om hotellbransjen, de beste foreleserne og ikke minst, muligheten til å bli del av et spennende nettverk med kunnskapsrike bransjefolk fra hele verden.Arne Marius Berg"Årets Unge Hoteliér 2014Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?Hva er det som gir deg mest i jobbsammenheng?Hva synes du om nivået på norsk hotellbransje idag, og hva er det som gjør bransjen spennende å jobbe i?Premien til "Årets Unge Hoteliér" er bl.a. et studieopphold på The Cornell School of Hotel Administration, New York. Hvilke forventninger har du til det?Les hele artikkelen i HRR nr.2/-14

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS