Hotell

- Det er svært positivt at noen andre får glede av overskuddsmaten ute på hotellene, sier direktør for mat og drikke i Scandic Hotels Norge, Morten Malting.

Scandic Norge reddet mer enn 46.000 måltider i 2021

Publisert Sist oppdatert

Gjennom samarbeidet med matredder-appen Too Good To Go, selger Scandic-hoteller over hele Norge overskuddsmat til en billig penge.

Samarbeidet med Too Good To Go ble innledet i 2016, og er et viktig bidrag i arbeidet med å innfri målene i bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn, der en rekke aktører har forpliktet seg til å halvere svinnet innen 2030. I løpet av 2021 reddet Scandic drøyt 46.000 måltider gjennom appen, noe som tilsvarer en reduksjon i CO2-utslippet på drøyt 115 tonn.

- Det er svært positivt at noen andre får glede av overskuddsmaten ute på hotellene. Resultatet fra fjoråret er et stort kompliment til våre dyktige og dedikerte medarbeidere, og er nok en bekreftelse på at vi er i førersetet når det kommer til å redusere matsvinn, sier direktør for mat og drikke i Scandic Hotels Norge, Morten Malting.

En forundringspose med overskuddsmat tilsvarer cirka én kilo mat, og selges for 39 kroner på en rekke av Scandics hoteller i Norge. Innholdet i posen kommer fra frokosten og eventuelt lunsjen samme dag, og gir brukerne av Too Good To Go-appen muligheten til å nyte hotellmaten til en billig penge.

Scandic Victoria i Oslo er hotellet som formidlet flest måltider gjennom matredder-appen i fjor, med nærmere 3000. Scandic St. Olavs plass og Hotel Norge by Scandic følger på plassene bak. Det er ikke bare i de store byene det reddes mye mat. På Scandic Voss ble det i 2021 reddet over 1650 måltider.

- Dette er et veldig populært tilbud her på hotellet, og det er mange som kommer til oss fast og henter mat. Personlig gleder jeg meg over hver eneste porsjon vi redder. Gjennom Too Good To Go blir arbeidet med matsvinn så konkret og målbart, og det er ekstra motiverende når en ser hva det tilsvarer i kroner, kilo og potensielt CO2-utslipp, sier kjøkkensjef Fredrik Asmussen.

Too Good To Go opplyste i en pressemelding i januar at appen nå har 1,6 millioner brukere, og 360.000 av disse kom til i løpet av 2021. Her kommer det også frem at norske butikker og forbrukere reddet 2,2 millioner poser med overskuddsvarer i 2021, noe som er en økning på 50 prosent sammenliknet med året før.

– Hvis Norge skal klare å halvere matsvinnet sitt innen 2030 må flest mulig matbedrifter – og forbrukere – iverksette svinnreduserende tiltak. Det er flott å se bedrifter som tar dette på alvor, slik som Scandic. Too Good To Go-appen er ett av verktøyene man kan ta i bruk for å slippe å kaste helt fin overskuddsmat, og vi ser at det fungerer godt, sier Lene Kallum, kommunikasjonssjef i Too Good To Go.

– Forundringsposene med hotellfrokost er også veldig populære blant app-brukerne våre, både fordi folk digger hotellmat og fordi de får generøse porsjoner til en bra pris. I tillegg bidrar man til å gjøre en forskjell for miljøet, sier Kallum.

Powered by Labrador CMS