Hotell

“Stille luksus” i Stavanger

Eilert Smith Hotel i Stavanger markerer denne uken sitt femårsjubileum. Hotellet, som kun har vært operativt i to av de fem årene på grunn av pandemien, har likevel klart å etablere seg som et ledende hotell i high-end segmentet, kjent for sin “quiet luxury”.

Publisert Sist oppdatert

­Hotellet, som stod klart for åpning i 2019, har gått gjennom en enorm transformering, fra funksjonalistisk lager, til et 12-roms modernistisk og eksklusivt boutiquehotell. Hotellet er også nærmeste nabo til 2-stjerners Michelin-restaurant Re-Naa, som i tillegg til hotellet, er blitt et ettertraktet valg for reisende, spesielt fra USA, Storbritannia og Nederland, noe som understreker hotellets internasjonale appell. Hele 70 % av gjestene er utenlandske.

– Det er fem år siden vi åpnet dørene til Eilert Smith Hotel og vi har ikke hatt en eneste dårlig anmeldelse. Vi er nok et boutiquehotell utenom det vanlige. Her har vi kun 12 rom, som er svært sjeldent innenfor boutique hotel segmentet. En av våre “signaturer” er at hotellgjestene får servert frokost på rommet fra selveste 2 stjerners Michelin-restaurant Re-Naa. Her skal man kunne føle seg som hjemme, samtidig som vi tilbyr høy grad av personlig service, eleganse, sjarme og varme, sier hotelldirektør Stina Karlsson.

- Vår suksess vises tydelig i veksten i bookinger, med en økning på over 60% for den kommende sommersesongen sammenlignet med fjoråret, sier hotelldirektør Stina Karlsson.

Eilert Smith har siden åpningen posisjonert seg i toppsjiktet av små luksuriøse boutique hoteller i Norden. Hotellet tilbyr også booking av Eilert’s Residence, en to-etasjes 250 kvm penthouse suite, som troner i de to øverste etasjene av hotellet, og som lover mirakuløs 360-graders utsikt over Stavanger. Suiten benyttes i dag mest i forbindelse med boende gjester, men kan også benyttes til møter/events for forretningsmarkedet, samt til private arrangementer som bryllup eller andre type feiringer.

Én ansatt per hotellrom

Den personlige servicen og oppmerksomheten til detaljer er det som virkelig skiller Eilert Smith Hotel fra andre boutique hoteller i Norden; med et team på 12 ansatte, som tilsvarer én ansatt per hotellrom.

– Vår suksess vises tydelig i veksten i bookinger, med en økning på over 60 % for den kommende sommersesongen sammenlignet med fjoråret. Dette vitner om en sterk etterspørsel og et servicetilbud som treffer, sier hotelldirektør Stina Karlsson.

Hotellet har inngått flere strategiske partnerskap og er i dag medlem i blant annet Small Luxury Hotels (SLH), som nettopp har signert en avtale med Hilton Hotels i Norge.

Powered by Labrador CMS