Hotell

Strawberry etablerer seg i Åbo

Strawberry fortsetter veksten i Finland. Høsten 2028 åpner et nytt fullservicehotell i det som akkurat nå er et av Finlands største utviklingsprosjekter, Ratapiha Arena.

Publisert Sist oppdatert

­Nærmere 370 millioner euro satses nå på å skape en moderne eventarena i verdensklasse i Åbo. Storsatsningen omfatter også butikker, restauranter, kontor, leiligheter og hotell. Den totale investeringen, inkludert leiligheter, er på 700 millioner euro. Strawberry har inngått driftsavtale med gårdeier Turun Ratapihan Kehitys Oy og kommer til å drive hotellet som bygges i forbindelse med arenaen.

– Vi har lenge hatt øynene på Åbo og at vi nå får mulighet til å åpne hotell i det som omtales som et av Finlands mest spennende områder for byutvikling akkurat nå, og samtidig bidra med vår kunnskap for å skape attraktive og pulserende destinasjoner, er vi ekstremt glade for. Dette blir et fantastisk tilskudd til hotellmarkedet i Åbo, og til Strawberrys nordiske hotellportefølje, sier Petter Stordalen, eier av Strawberry.

Med 249 nye hotellrom, og direkte adgang til arenaen kommer hotellet også til å tilføre ytterligere konferansekapasitet på markedet, med nærmere 1000 kvadratmeter med konferanserom. Formålet er å tilrettelegge for at flere møter, kongresser og events legges til Åbo. Hotellet kommer også til å tilby førsteklasses restaurantopplevelser, med fokus på gode råvarer og en kreativ og innbydende meny. I hotellets øverste etasje vil Åbo-besøkende kunne nyte drinker i hotellets Skybar.

– Det føles fantastisk at historiske og trendy Turku blir det neste store og viktige steget i Strawberry sin ekspansjon i Finland. Med denne satsingen vil vi tilføre et fantastisk møte- og eventhotell til byen, og samtidig gi en indikasjon på at Strawberry sin satsning i Finland bare så vidt er begynt, sier Erika Ehrnrooth, COO Strawberry Finland.

Byggestart er beregnet til 2025 og ferdigstillelse av prosjektet i slutten av Q4 2028.

Leieavtalen mellom Turku Ratapihan Kehitys Oy og Strawberry er tegnet for 20 år.

Powered by Labrador CMS