Hotell

Wood Hotel Bodø åpner med nytt restaurantkonsept

Wood Hotel Bodø, som åpner i mai, får et nytt restaurantkonsept ledet av Bocuse d'Or-vinneren, Christian André Pettersen.

Publisert Sist oppdatert

­Navnet på restauranten er Attme, og her skal nordnorske tradisjoner forenes med en nyskapende og moderne vri, og tilby en smaksreise som utnytter nordnorske råvarer til fulle.

– Attme er ikke bare en restaurant for oss, det er en reise gjennom vår nordnorske kulinariske arv. Inspirert av ordet attmed, som betyr å være ved siden av noen eller noe, ønsker vi å invitere folk til å dele uforglemmelige matopplevelser sammen. Det er en moderne, leken og uformell tilnærming til å feire 'the spirit of the North’, forteller General Manager på Wood Hotel Bodø, Kenneth Stensland.

Restaurantkonseptet, visjonen og menyen er kuratert av Nord Matstudio, ledet av Bocuse d'Or-vinneren, Christian André Pettersen, sammen med Rasmus Skoglund og Simon Engen. Trioen er født og oppvokst i Bodø, og selv om de har flyttet fra byen, er de svært stolte over å kunne ta en del i det som skjer i nord, med naturen rundt og utviklingen av byen.

– Våre røtter har formet oss, og selv om vi har flyttet ut, er vi stolte over å være en del av det som skjer i den vakre, nordlige regionen. Prosjektet har vært som å komme hjem, med sterke bånd til steder som Turisthytta, plassen, folkene og våre trofaste leverandører. Det er en del av historien vår og tiden som ligger foran oss, forteller trioen.

I arbeidet med Attme har Nord Matstudio lagt stor vekt på lokale råvarer og tradisjoner som bringer mennesker sammen. Med en lidenskap for å utforske og gjenoppdage lokale tradisjoner, har trioen skapt en meny som forener fortidens smaker med dagens gastronomiske trender.

– Satt på spissen har vi gjennom vårt arbeid i utviklingen av Attme virkelig kommet nærmere våre røtter og den rike kulturen som omfavner Nordland. Det er en hyllest til generasjonene før oss, forfedrene som ikke er her i dag, som vi tar med oss inn i den moderne verden.

Attme får totalt 198 sitteplasser og ligger i syvende etasje på Wood Hotel Bodø, med byens beste utsikt til Landegode, Bodøhalvøya og Lofotveggen. I tilknytning til restauranten er det også en cocktailbar som skal servere en egen drinkmeny under samme visjon. Restauranten opplever allerede stor etterspørsel:

– Etterspørselen har vært enorm. De første to månedene etter åpningen er Attme nesten fullbooket. Vi gleder oss til å ønske alle bodøværinger og andre besøkende velkommen, sier Kenneth Stensland.

Powered by Labrador CMS