De to neste ukene er ventet å bli de travleste ukene gjennom året ved landets største lufthavner.
De to neste ukene er ventet å bli de travleste ukene gjennom året ved landets største lufthavner.

Norske flyplasser forbereder seg på storinnrykk

1,8 millioner reisende skal gjennom landets største flyplasser de neste to ukene.

Publisert Sist oppdatert

– Sommertrafikken er et av høydepunktene i luftfarten. Det er svært mange som skal ut og reise denne sommeren. Dette blir noen travle og spennende uker, sier Thorgeir Landevaag, konserndirektør for landets største flyplasser.

I år har vi en mer jevn utreise, men torsdag 20. og fredag 21. juni blir travle dager. Da skal til sammen 270.000 passasjerer reise til og fra Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger lufthavn.

– Vi har forberedt oss på storinnrykk gjennom hele våren, og er klare for å ta imot sommergjestene våre. Vi er forberedt, og det er lurt at også de reisende gjør forberedelser for å få en fin start på sommerferien, sier han.

Gjør jobben hjemme

De to neste ukene er ventet å bli de travleste ukene gjennom året. Totalt skal 1,8 millioner passasjerer reise gjennom de største flyplassene disse ukene. Bare på Oslo lufthavn er det ventet 1,2 millioner passasjerer.

– Mange reisende kan bety at ting tar litt lengre tid, og det bør man legge inn i planleggingen. Vi kommer til å stille opp med vertskap som hjelper passasjerene på flyplassen, men det er mye du selv kan gjøre for å komme deg smidigere til flyet, sier Landevaag.

Han trekker frem digital innsjekk, nedlasting av apper, forhåndsbestilling av parkering og transport, og en ekstra sjekk av pass og andre reisedokumenter som nyttig i uken før avreise.

– Legg inn litt ekstra tid og senk skuldrene. Da blir reisen bedre både for deg selv, medpassasjerer og ansatte.

Hjelp til småbarnsfamiliene

Sommerferie er også ensbetydende med mange småbarnsfamilier på flyplassene.

– Det å reise med barn er kanskje forbundet med litt ekstra stress, men slik trenger det ikke å være. Vi har svært mange gode og gratis tjenester for barnefamiliene, og disse kommer vi til å ha ekstra fokus på i sommer gjennom god informasjon, aktiviteter i terminalen og gode tilbud, sier Landevaag.

Powered by Labrador CMS