Norwegian skal øke satsingen til og fra Spania. Ny base på Gran Canaria fra oktober måned

Norwegian øker satsningen til Spania

Selskapet åpner nok en base i landet til høsten

Publisert

For en tid tilbake meldte Norwegian om gjenåpning av basen selskapet hadde på Gran Canaria. Den ble lagt ned i 2019. Fra oktober blir det igjen fast stasjonerte Norwegian-fly på lufthavnen i Las Palmas, skriver Flysmart24.

Nær 80 ruter

Det betyr at det norske selskapet da har 13 flystasjoner på ulike flyplasser i Spania, og opererer 79 ulike ruter til og fra det populære ferielandet.

Gran Canaria er den klart viktigste av Kanariøyene for folk fra Norden, og skal få to Norwegian-fly fast plassert i Las Palmas.

Selskapets konsernsjef, Geir Karlsen, legger ikke skjul på at selskapets mål er en enda større satsing på ferieøyene i Atlanterhavet.

Økt aktivitet

– Vi håper å øke forbindelsen med Kanariøyene, som blir stadig mer populære blant norske reisende, sier Karlsen i forbindelse med basenyheten.

Den nye basen i Las Palmas vil operere med 2 fly fra oktober 2024.

Rutene som baseflyene skal operere på vil være til Stockholm, Oslo, Göteborg og Torp Sandefjord.

Norwegian har også giret opp vis a vis det tyske markedet fra Spania, med ruter til München fra Alicante og Malaga.

Endre rutetider?

Om base-åpningen i Las Palmas også får konsekvenser for rutetidene, vil Norwegian ennå ikke si noe sikker om.

Da Norwegian hadde base på Gran Canaria før pandemien, innebar det som regel at flyene startet sine flyvinger fra øya.

Det innebar tidlig morgenavgang fra Las Palmas, og sen retur på kvelden etter at flyene hadde vært i Skandinavia og hentet passasjerer.

Ingen endring – ennå

Det betød igjen at ferieoppholdet kunne bli forkortet for mange, som enten måtte fly tidlig hjem på siste feriedag eller komme frem sent på kvelden for dem som fulgte med tilbake.

Om det blir slik også denne gangen, er ifølge Norwegian ikke klart:

– Ingen endringer er per nå lagt til programmene, sier kommunikasjonsrådgiver Eline Hyggen Skari i Norwegian til flysmart24.

Fire baser

Det betyr at flyvningene vil fortsette som nå, med tidlige avganger fra Norge, og sene avganger fra flyplassen på Gran Canaria.

Med den nye basen i Las Palmas har Norwegian totalt fire helårlige baser i Spania – Alicante, Barcelona, Malaga og Las Palmas de Gran Canaria.

I tillegg har selskapet en base på Palma de Mallorca i sommersesongen.

Karlsen sier også at han håper selskapet kan åpne flere forbindelser til nord, slik at spanjolene kan få et bedre rutetilbud for sine turer til Skandinavia.

Powered by Labrador CMS