Stein Nilsen (t.v.) og Geir Karlsen da samarbeidsavtalen mellom selskapene ble inngått i juli 2022.

Stein Nilsen fratrer som Widerøe-sjef

Etter ni år som administrerende direktør og konsernsjef i Widerøe, har Stein Nilsen bedt om avløsning.

Norwegian har allerede satt i gang en prosess for å finne en etterfølger. Stein Nilsen vil fortsette i stillingen frem til ny leder for Widerøe er på plass.

Stein Nilsen kom til Widerøe i 2015 og har bidratt mye til å utvikle selskapet gjennom en svært krevende periode for norsk luftfart. Widerøe har vokst fra 1 450 ansatte i 2015, til et selskap med nesten 3 500 ansatte i 2024. En rekke nye ruter er blitt etablert både innenriks og utenriks. Ikke minst har Widerøe fløyet sine kunder trygt i storm og stille i det norske regionalnettet og bidratt til bosetting og verdiskaping i hele landet. Samtidig har Widerøe også utviklet bakketjenestene på flyplassene i Norge. Omsetningen i Widerøe har i samme periode blitt mer enn doblet.

 – Widerøe er et fantastisk selskap, og det har vært et privilegium å få muligheten til å lede og jobbe med så mange flinke folk. Etter ni år med mange og krevende utfordringer, og i tillegg en pandemi, er Widerøe nå i en situasjon med stabil økonomi og drift og en avklart eiersituasjon. Det kjennes riktig for meg å gi stafettpinnen videre til en ny ansvarlig leder for virksomheten, sier Stein Nilsen.

– Stein er både en dyktig og kunnskapsrik leder, men han er også en kulturbygger mange i luftfarten kan lære av. Jeg skulle svært gjerne hatt Stein med videre, men respekterer selvsagt avgjørelsen, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Powered by Labrador CMS