En konflikt vil berøre nesten alt som er drift på en flyplass: brann og redning, tekniske tjenester og administrasjon.

Streikefare i luftfarten

Idet støvet legger seg etter nær to uker med streik i staten, øker streikefaren i andre deler av arbeidslivet. Flere tusen arbeidstakere er klare til å streike.

Publisert

– Vi vil alltid hevde at det er betydelig streikefare når forhandlingene ender opp hos Riksmekleren, men vi vil gjøre alt vi kan for å unngå streik, sier forhandlingsleder Lise Olsen for LO Stat til NTB.

Hun leder forhandlingene for 900 ansatte i Avinor i årets lønnsoppgjør. Tirsdag møtes partene til mekling. Dagen etter kan streik ved norske flyplasser være et faktum. I første omgang kommer 140 ansatte i Avinor til å gå ut i streik, hvis det ikke blir enighet mellom Spekter og Norsk Tjenestemannslag (NTL).

En konflikt vil berøre nesten alt som er drift på en flyplass: brann og redning, tekniske tjenester og administrasjon. Lufthavnene i Bergen, Brønnøysund, Førde, Kirkenes, Kristiansand, Oslo og Ålesund er omfattet av det første streikeuttaket, som gjelder fra klokka 12 onsdag.

– Vi ønsker ikke at fly skal bli stående fast på lufthavnene vi har tatt ut i streik. Av den grunn utsetter vi en oppstart, for ikke unødvendig å ramme flyselskapene, sier leder Ørjan Kvalvåg i NTL Luftfarten.

Powered by Labrador CMS