4,15 millioner reisende brukte Avinor sine lufthavner i april, som er en økning på 10 % sammenlignet med april i fjor
4,15 millioner reisende brukte Avinor sine lufthavner i april, som er en økning på 10 % sammenlignet med april i fjor

Ti prosent økning i reisende på norske lufthavner i april

4,15 millioner reisende benyttet Avinor sine lufthavner i april. Dette er en økning på 10 prosent sammenlignet med april i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Det er særlig tallet på innenlandsreisende som øker, med 14 prosent. Tallet på utenlandsreisende økte også, med 5 prosent. Samlet er totaltrafikken i tråd med prognosene for året.

-Bakgrunnen for den kraftige veksten på innland i april og den noe lavere veksten på utland, er knyttet til at påsken i fjor falt i april. Påsken er en periode med få reiser innenlands og en økning blant utenlandsreisende, forteller Gate Skallerud Riise, direktør for trafikkutvikling i Avinor. 

Riise legger til at utviklinga i transportmarkedet fortsetter med uforminstket styrke, og det blir transportert betydelig mer gods over Oslo lufthavn enn vi så i samme periode i fjor: For april er volumet opp med 22 prosent, eller hele 15 143 tonn, mens det så langt i år er en oppgang på 15 prosent og 59 755 tonn. Dette er i tråd med vår strategi om å trekke mer fraktvolum over våre lufthavner for å styrke tilgjengelegheten til det norske marknadet for gods og passasjerer, istedenfor at gods blir fløyet inn og ut fra andre stader i Europa for så å sendes på lastebil til og fra Norge. 

Sommarprogrammet til flyselskapene kom i gang i overgangen mars til april, og volumet øker dermed også betydelig når vi går inn i en travel sesong for reiselivet. Flyselskapene forventer høy etterspørsel inn i sommeren, og Avinor skal sørge for at avviklinga ved våre lufthavner går bra, slik at de reisende får en god opplevelse på flyplassen, avslutter Riise. 

Passasjertall og flyavganger i april

2,5 millionar passasjerar reiste innenlands i april, en økning på 14 prosent fra april i fjor.

Tallet på reisende utenlands var 1,6 millioner, en økning på 5 prosent fra i fjor. Tilsammen er det 10 prosent flere reisende enn i april i fjor. 

Det var 62 675 flyvninger i april. Dette er 6 prosent mer enn i april i fjor.

Powered by Labrador CMS