– Norsk Ølformidling tilbyr den første autoriseringen for norske serveringssteder, dedikert til en av de eldste mat- og drikketradisjonene vi har i Norge, nemlig øltradisjonen, sier initiativtaker og prosjektleder, Jørn Idar Kvig.

Autoriseringen for norske serveringssteder med fokus på øl

Nå lanseres Norsk Ølformidling, et innovativt prosjekt dedikert til å fremme og feire den rike og mangfoldige øl- og matkulturen i Norge.

Publisert

Dette initiativet, utviklet på tvers av bransjen, har som mål å fremheve ølets rettmessige plass på matbordet, hjelpe med å heve kunnskapen rundt fagfeltet øl, og samle bedrifter som jobber aktivt med øl og mat til daglig.

Norsk Ølformidling er laget for å fremme en dypere forståelse av de unike bryggetradisjonene og den kulinariske arven som definerer Norge. Dette gjøres blant annet gjennom en autorisering av norske restauranter og gastropuber, som er spesielt dedikert til å fremme øl- og matkultur i Norge. Prosjektet skal også bidra til kunnskapsdeling gjennom både teoretisk og praktisk opplæring.

 – Øl-revolusjonen har skapt et fantastisk mangfold av norsk øl, og det brygges mer enn tre tusen unike øl i Norge i dag. Interessen for å kombinere øl og mat er fortsatt stigende, men dessverre er vårt inntrykk at store deler av serveringsbransjen fortsatt har en vei å gå for å kunne veilede folk. Vi heier på alle som framsnakker den gode ølkulturen, og vi har tro på at et slikt autoriseringsprogram både kan bidra til å heve kompetansen om øl- og matkombinasjoner, og synliggjøre ølets selvfølgelig plass som en del av måltidet, sier kommunikasjonssjef i Bryggeri- og Drikkevareforeningen Hege Ramseng.

 Nøkkelkomponenter i Norsk Ølformidling:

● Autoriseringsprogram: En offisiell autorisering for bedrifter som har solid kunnskap om øl- og matkombinasjoner og kjenner sin ølhistorie. Denne autoriseringen har som mål å sette en standard for kvalitet og autentisitet i bransjen.

● Utdanningsmateriell: En samling av ressurser, inkludert guider, videoer og andre hjelpemidler som dekker de forskjellige aspektene av ølbrygging, smaking og sammenkobling med mat.

 – Norsk Ølformidling tilbyr den første autoriseringen for norske serveringssteder, dedikert til en av de eldste mat- og drikketradisjonene vi har i Norge, nemlig øltradisjonen, sier initiativtaker og prosjektleder, Jørn Idar Kvig. – Målet er å samle menneskene som brenner for disse tradisjonene, og bidra til å inspirere både de, bedrifter og konsumenter til å synliggjøre ølets naturlige plass på matbordet.

 Lanseringen av Norsk Ølformidling kommer på et tidspunkt hvor det er en økende interesse for håndverksøl og lokale kulinariske opplevelser. Dette programmet har som mål å fremme den norske mat- og ølkulturen, gjennom å synliggjøre serveringssteder som utmerker seg når det gjelder både kunnskapen om, og tilbudet av øl- og matkombinasjoner.

 

Powered by Labrador CMS