Gunnar Bakke i bransjeforeningen BKLF vil ha opprinnelsesmerking.
BKLF
Billige importbakevarer truer norske arbeidsplasser
De siste årene er det etablert mange utsalgssteder basert på importerte deigemner eller halvstekte bakervarer fra utlandet, med varer til lavere pris enn de tradisjonelle norske bakeriene. Løsningen er opprinnelsesmerking, mener bransjeforening.
De mest kjente av nyvinningene er Backstube og Bake Me Up. En hovedårsak til de lave prisene, er at det i realiteten er nesten tollfritt å importere deig eller halvstekte bakervarer til Norge fra EØS. Det bekymrer Gunnar Bakke, direktør i Baker- og Konditorbransjens landsforening (BKLF). Han mener salget hos de importbaserte kjedene går på bekostning av norske arbeidsplasser og norske bakerier. I tillegg fører det til lavere behov for utdanning og rekruttering, siden produksjon skjer i utlandet. Det er også uheldig for norske bønder, som skal dyrke mel som norske bakere kan bruke til bakingen.– Bransjen jobber mye med rekruttering og snakker mye om norsk korn, og alle er opptatt av at vi skal spise mer norske råvarer. Alt dette er i spill hvis man undergraver produsentene, advarer Bakke.
Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd
150,- 575,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd
1875,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd
1,- 145,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd
1430,-
KJØP
Nylige artikler
VM-feber på Hotels.com
Dette bør du tenke på før du gir medarbeiderne dine tilbakemeldinger
KI - en game-changer for hotellbransjen?
Air Baltic gjenopptar nedlagt rute til Norge
Geilo og Beitostølen på britisk topp 10-liste over rimelige skidestinasjoner
Mest leste artikler
Historisk gjenåpning: Nils Flatmark leder Savoy 1918s kjøkken
RevPAR-utvikling for Oslo-hotellene: En analyse av november 2025
Opplev Hobo Oslo: Et unikt lifestyle-hotell i hjertet av byen
Hvordan Norge kan bli et bærekraftig reisemål året rundt
Bordeaux-viner: En Primeur-salg i krise og fremtidens utfordringer