Mat og drikke

Det er tolvte gang Fursetgruppen har ansvaret for serveringen i den norske paviljongen på Grüne Woche i Berlin.

Fursetgruppen på Grüne Woche for 12. gang

65 bedrifter fra Nord-Norge og Trøndelag serverte det beste Norge har å by på av lokale mat- og reiselivsopplevelser under Grüne Woche 2024 i Berlin, som avsluttes denne helgen. I år var det spesielt fokus på reinkjøtt – og samisk kultur.

Publisert Sist oppdatert

­Grüne Woche har befestet sin posisjon som Berlins best besøkte messe. Den er kjent som en viktig møteplass for landbruket, reiselivsnæringen og matindustrien. Den norske standen og deltagelsen på Grüne Woche i den tyske hovedstaden er et ledd i å bygge Norge som matnasjon. Den skal bidra til å styrke omdømmet for norsk mat og reiseliv. Det er Innovasjon Norge som står for den praktiske gjennomføringen av presentasjonen.

På den norske standen var det en samling av de beste produktene fra Norge, i år var det med regionene Trøndelag og Nord-Norge, med fokus på samer. 65 bedrifter fra de to norske regionene presenterte det beste landet vårt har å by på av lokale mat- og reiselivsopplevelser. Den norske kontingenten i Berlin besto i år av 65 bedrifter, knapt ti flere enn i 2023.

Fursetgruppen driftet restauranten og caféen, med Petter Wahl Sekne og Konstantin Zimmermann i spissen. Messen varer i 10 dager med rundt 50.000 besøkende gjester hver dag. Gjennom messeperioden ble det solgt ca 35.000 enheter mat fra den norske standen. Dette tilsvarer 3000 - 4000 enheter hver dag, alt fra små smakstester til 4-retter. En av favorittene er fiskesuppen, den er en gjenganger som er mestselgende hvert år, mange stamgjester kommer hvert år bare for fiskesuppen.

– Vi er stolte av å få gjøre dette for 12. gang sammen med Innovasjon Norge og Landbruksdepartementet. Det er som alltid like spennende og morsomt å møte fagfolk, produsenter og andre som deler denne interessen for fagfeltet. Det er alltid like hyggelig å møte stamgjestene som kommer og besøker oss hvert år og vi er stolte av å kunne representere Norge, sier Petter Wahl Sekne i Fursetgruppen.

Powered by Labrador CMS