F.v. Anne Mette Johnsen, direktør i Stiftelsen Norsk Mat, Svein Andreassen, merkesjef i Tind og landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen.

Heder for unik smaksopplevelse til Grilstad og Tind

På åpningsdagen av Matstreif på Youngstorget i Oslo fikk Grilstad og Tind tildelt det offisielle kvalitetsmerket Spesialitet, for sitt produkt, vellagret Coppaskinke.

Publisert

– Spesialitet løfter frem det beste av norsk mat og drikke. Forbrukerne vet de får kvalitet og for produsentene betyr en tildeling mye, sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen da han delte ut hederen.

Merket gis til norske produkter som skiller seg ut med råvarer, smak og produksjonsmåte.

Statsråden trakk frem Coppaskinken som et eksempel til etterfølgelse:

– Tind vellagret Coppaskinke viser hvordan norske råvarer og tradisjoner kan foredles til unike matopplevelser. Denne prisen viser at vi har produsenter som satser på tid, håndverk og høye krav til kvalitet.

Spesialitet-merket gir både bønder og produsenter nye muligheter, og forbrukerne en trygghet for kvalitet og særpreg.

– Vi er svært stolte av coppaskinka vår. Det er et nydelig produkt for alle som er på jakt etter noe spesielt, sier Svein Andreassen, merkesjef i Tind.

Powered by Labrador CMS