– Den er villfanget, kortreist og smaker utrolig godt, sier Karl-Alberth Hansen, i Karls Fisk og Skalldyr.

Hurtigruten setter lokalfanget stillehavslaks på menyen

Til tross for navnet: Stillehavslaksen er en kortreist delikatesse med gunstig næringsinnhold. Ved å tilby fisken er Hurtigruten med på å redusere miljøbelastningen den fremmede arten fører med seg.

Publisert

Stillehavslaksen er en fremmed art som ble satt ut i elvene rundt Kvitsjøen i Russland på 1950-tallet for matproduksjon. Siden har den spredd seg til norske elver, og ble i 2017 registrert i alle kystfylker.

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS