Utviklingen har snudd: For første gang øker nå antallet søkerer til restaurant- og matfag.

Langt flere søkere til restaurant- og matfagene

Årets opptelling av ungdommens skolevalg viser en oppgang i søkningen til restaurant- og matfagene på hele 7 prosent.

Publisert Sist oppdatert

- Medlemsbedriftene har behov for kompetanse på alle nivåer, men det er fagarbeidere det er størst mangel på. Derfor er det godt å se at vi har fått en så stor økning i søkningen til utdanningsprogrammet for restaurant- og matfag, sier Espen Lynghaug.

Det har vært en jevn nedgang i søkertallet til restaurant- og matfag siden begynnelsen av 2000-tallet, skriver NHO Mat og Drikke. I 2023 så vi for første gang tegn til at nedgangen stoppet opp. Søkertallene for 2024 viser at det nå er en økning. - Tallene er svært gode nasjonalt, og noen steder har en voldsom oppgang, sier Lynghaug.

Godt samarbeid om rekruttering

NHO Mat og Drikke har deltatt i en stor rekrutteringskampanje, Smak deg frem, som har pågått over tre år. Kampanjen har vært et samarbeid mellom flere organisasjoner. – Vi mener at denne kampanjen har vært et positivt bidrag til å løfte søkertallet, sier Lynghaug, som også legger til at det gjøres mye godt arbeid lokalt av både skoler og opplæringskontorer. Forståelsen i samfunnet om hvilke gode muligheter som ligger i det å ta en fagutdanning har også bedret seg over tid, noe som også er positivt for søkertallet, sier han.

Powered by Labrador CMS