Kjøkkensjef Douglas Spiik i gourmetrestauranten Røst ombord på MS Trollfjord.

Matavfallet fra Hurtigruten blir til nye grønnsaker

Hurtigruten har en målsetting om å kutte matsvinnet på sine skip og har allerede iverksatt flere tiltak for å redusere matsvinn ombord på sine skip.

Publisert Sist oppdatert

Med et nyskapende tiltak basert på prinsippene for sirkulærøkonomi, har Hurtigruten tatt ett steg videre mot målet om null matsvinn på skipene sine; en spesialdesignet kompostreaktor på Stamsund havn i Lofoten konverterer matavfallet til kompost. Komposten benyttes videre lokalt som gjødsel på Myklevik Gård, som igjen leverer grønnsaker til Hurtigrutens kjøkken.

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS