Kjøkkensjef Douglas Spiik i gourmetrestauranten Røst ombord på MS Trollfjord.
Espen Mills
Matavfallet fra Hurtigruten blir til nye grønnsaker
Hurtigruten har en målsetting om å kutte matsvinnet på sine skip og har allerede iverksatt flere tiltak for å redusere matsvinn ombord på sine skip.
Med et nyskapende tiltak basert på
prinsippene for sirkulærøkonomi, har Hurtigruten tatt ett steg videre mot målet
om null matsvinn på skipene sine; en spesialdesignet kompostreaktor på Stamsund
havn i Lofoten konverterer matavfallet til kompost. Komposten benyttes videre
lokalt som gjødsel på Myklevik Gård, som igjen leverer grønnsaker til
Hurtigrutens kjøkken.
Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd
150,- 575,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd
1875,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd
1,- 145,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd
1430,-
KJØP