NM i Honning – stort potensial for økt forbruk i Norge
24. januar er det duket for NM i Honning. Det skal kåres vinnere i hele 12 kategorier og presmakingen er i full gang.
Selve finaledagen 14. januar. 24. januar er det seminar, seremoni og festmiddag. NM i Honning har vært arrangert siden 2017, og Hanen har vært prosjektleder fra 2023, med et arrangementstyre som består av Hanen og Norges Birøkterlag.
For pollinering av norsk natur og norsk landbruk trenger vi en robust birøkternæring i Norge. Beregninger gjort av Norges Birøkterlag viser at behovet for bikuber er på ca. 70.000, i dag har vi omlag 50.000 bikuber i landet.
- NM skal bidra til å sikre fremtiden til norsk birøkt.
- NM i Honning er et verktøy for innovasjon, rekruttering og omdømmebygging
- I tillegg til å kunne heve kompetanse og etterspørsel hos forbruker og Horeca
Grøntnæringen i Norge har mål om å øke produksjonen, og honningbier brukes til pollinering i frukt-, bær-, frø- og grønnsaksproduksjon. Ønsket om økt selvforsyning av matvarer er stadig på dagsordenen, særlig etter de siste års problemer med forsyningslinjene på grunn av pandemi og krig.
I Norge spiser vi årlig 3-500 gram honning per person. Dette er forsvinnende lite, også i verdenssammenheng. I Sverige ligger snitt forbruk pr. innbygger på 1,2 kg årlig. Så potensialet for økt forbruk er stort.
Nylige artikler
Lanserer kommersielt støttesystem for hoteller og hotellkjeder
Scandic Norge tildeles LINs inkluderingspris
Nord-Norge skaper mest verdi innen reiseliv per innbygger
SAS setter opp flere avganger og større fly foran fotball-VM
Geir-Rune Larsen er vinner av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 2025
Mest leste artikler
Historisk gjenåpning: Nils Flatmark leder Savoy 1918s kjøkken
Hvordan KI revolusjonerer hotellbransjen: Effektivitet og personalisering
Oslometeren: Enklere og rimeligere uteservering i Oslo
Geir-Rune Larsen tildelt matkulturpris for rekruttering til restaurant- og matfag
Airbnb får stor bot i Spania for ulovlige utleieannonser