Anne Marstein Andersen fra Alimenta på Frogner, skal konkurrere om en plass i verdensfinalen for gelato-mestere.

Norges beste iskrem-kunstnere

Her er de 3 beste gelato-makerne i Norge, ifølge Gelato Festival World Masters. De ble valgt ut gjennom ulike arrangementer fra 2022 til i dag, og flyr til Italia 30. oktober for å konkurrere om en plass i verdensfinalen som er planlagt for 2026.

Publisert

Dette er de norske gelato-makerne og smakene de vil presentere i «Resten av Europa»-finalen, hvor de vil konkurrere med 19 andre kunsthåndverkere fra seks land (Frankrike, Bulgaria, Sverige, Sveits, Nederland og Storbritannia):

• Anne Marstein Andersen fra Alimenta på Frogner, med smaken “Cow - Goat - Whey - Lingonberry – Cardamom”

• Patrick Dufaud fra Kaffebakeriet i Oslo med smaken “Chocolate sorbet with key lime”

• Jolanta Ulys fra Siddis Gelato i Stavanger med smaken “Triple Pistacchio”

De skal konkurrere om en plass i verdensfinalen som er planlagt for 2026.

Carpigiani Gelato University i Bologna (Italia) blir verdens gelatohovedstad. Fra 27. til 31. oktober vil de være vertskap for 150 europeiske gelatoprodusenter fra 14 land. Målet er å avansere i kvalifiseringsprosessen til verdensfinalen, som skal avholdes i 2026 og vil fullføre en reise som startet i 2022 med 4000 gelatoprodusenter involvert og hundrevis av lokale utvelgelser over hele verden.

Powered by Labrador CMS