
Norges beste iskrem-kunstnere
Her er de 3 beste gelato-makerne i Norge, ifølge Gelato Festival World Masters. De ble valgt ut gjennom ulike arrangementer fra 2022 til i dag, og flyr til Italia 30. oktober for å konkurrere om en plass i verdensfinalen som er planlagt for 2026.
Dette er de norske gelato-makerne og smakene de vil presentere i «Resten av Europa»-finalen, hvor de vil konkurrere med 19 andre kunsthåndverkere fra seks land (Frankrike, Bulgaria, Sverige, Sveits, Nederland og Storbritannia):
• Anne Marstein Andersen fra Alimenta på Frogner, med smaken “Cow - Goat - Whey - Lingonberry – Cardamom”
• Patrick Dufaud fra Kaffebakeriet i Oslo med smaken “Chocolate sorbet with key lime”
• Jolanta Ulys fra Siddis Gelato i Stavanger med smaken “Triple Pistacchio”
De skal konkurrere om en plass i verdensfinalen som er planlagt for 2026.
Carpigiani Gelato University i Bologna (Italia) blir verdens gelatohovedstad. Fra 27. til 31. oktober vil de være vertskap for 150 europeiske gelatoprodusenter fra 14 land. Målet er å avansere i kvalifiseringsprosessen til verdensfinalen, som skal avholdes i 2026 og vil fullføre en reise som startet i 2022 med 4000 gelatoprodusenter involvert og hundrevis av lokale utvelgelser over hele verden.