
Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt
Etterutdanningstilbud for deg som jobber med mat, drikke og reiseliv.
Norsk reiseliv er i rask utvikling – og gjestene etterspør i økende grad opplevelser med røtter i lokal kultur og identitet. Nå kan fagfolk innen mat, drikke og reiseliv styrke sin kompetanse og utvikle nye tilbud med utgangspunkt i vår rike tradisjon for øl, sider og mjød.
Fagskolen Viken tilbyr et unikt ettårig deltidsstudium, med oppstart høsten 2025: Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt. Studiet gir praktisk og relevant kompetanse til kokker, servitører, destinasjonsutviklere, småskalaprodusenter, lokalmataktører og andre som ønsker å skape bærekraftige opplevelser – med drikke som bærende element. Dette er en videreutvikling av et tidligere studie på Fagskolen, og er skreddersydd etter tilbakemeldinger fra industrien selv.
– Reiseliv er en av de viktigste næringene vi har i Norge, særlig i distriktene. Samtidig er det en næring i endring, der kompetanse og evne til å skape unike, bærekraftige opplevelser blir stadig viktigere. Ved å tilby høyere yrkesfaglig utdanning, er vi med på å gi fagfolk konkrete verktøy til å utvikle nye produkter og styrke lokal verdiskapning, både her i Gardermo-regionen, men også over hele landet, sier prorektor ved Fagskolen Viken, June Kristin Melby Enger.
Studiet går over ett år og er samlingsbasert, noe som gjør det mulig å kombinere med jobb. Innholdet spenner fra råvarekunnskap og produksjonsmetoder til markedsføring, formidling og forretningsutvikling. Det legges vekt på praktisk nytteverdi og tilpasning til den enkeltes arbeidshverdag.