Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt
Etterutdanningstilbud for deg som jobber med mat, drikke og reiseliv.
Norsk reiseliv er i rask utvikling – og gjestene etterspør i økende grad opplevelser med røtter i lokal kultur og identitet. Nå kan fagfolk innen mat, drikke og reiseliv styrke sin kompetanse og utvikle nye tilbud med utgangspunkt i vår rike tradisjon for øl, sider og mjød.
Fagskolen Viken tilbyr et unikt ettårig deltidsstudium, med oppstart høsten 2025: Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt. Studiet gir praktisk og relevant kompetanse til kokker, servitører, destinasjonsutviklere, småskalaprodusenter, lokalmataktører og andre som ønsker å skape bærekraftige opplevelser – med drikke som bærende element. Dette er en videreutvikling av et tidligere studie på Fagskolen, og er skreddersydd etter tilbakemeldinger fra industrien selv.
– Reiseliv er en av de viktigste næringene vi har i Norge, særlig i distriktene. Samtidig er det en næring i endring, der kompetanse og evne til å skape unike, bærekraftige opplevelser blir stadig viktigere. Ved å tilby høyere yrkesfaglig utdanning, er vi med på å gi fagfolk konkrete verktøy til å utvikle nye produkter og styrke lokal verdiskapning, både her i Gardermo-regionen, men også over hele landet, sier prorektor ved Fagskolen Viken, June Kristin Melby Enger.
Studiet går over ett år og er samlingsbasert, noe som gjør det mulig å kombinere med jobb. Innholdet spenner fra råvarekunnskap og produksjonsmetoder til markedsføring, formidling og forretningsutvikling. Det legges vekt på praktisk nytteverdi og tilpasning til den enkeltes arbeidshverdag.
Nylige artikler
Citybox skal åpne sitt tredje hotell i Bergen
Regjerende Nordisk mester blir Executive Head Chef på Savoy 1918
Norge - et kvalitetsbevisst marked for portvin
Classic Norway Hotels kåret til Årets bedrift
Dette blir cruisetrendene neste år
Mest leste artikler
Historisk gjenåpning: Nils Flatmark leder Savoy 1918s kjøkken
Oppdag de største reisetrendene for 2026: Personlige og meningsfulle opplevelser
Nye Radisson-hoteller i Bergen: Unike opplevelser med Magic Norway
Opplev Hobo Oslo: Et unikt lifestyle-hotell i hjertet av byen
RevPAR-utvikling for Oslo-hotellene: En analyse av november 2025