
Prosciutto di Parma nå en del av "Made Green in Italy"
Produsentene av den berømte Prosciutto di Parma tar et stort steg mot en mer bærekraftig matproduksjon.
Consorzio del Prosciutto di Parma har fullført et omfattende miljøprosjekt som gjør det mulig å måle og redusere miljøpåvirkningen i alle ledd av produksjonskjeden. Sertifiseringsordningen “Made Green in Italy” vurderer miljøavtrykket til produkter laget i Italia og anerkjenner de med høy miljøkvalitet.
– Vi ønsker å ta ansvar for både tradisjon og fremtid. Dette prosjektet viser at miljøhensyn og matkvalitet kan gå hånd i hånd, sier Alessandro Utini, president i konsortiet.
I samarbeid med Politecnico di Milano, teknologiselskapet Enersem og sertifiseringsorganet CSQA, har produsentene tilgang til programvare som gir konkrete tiltak for å forbedre klimaavtrykket. Resultatene har gjort at Parma-skinke nå er en del av den italienske miljøsertifiseringen Made Green in Italy – et kvalitetsmerke for produkter med høy miljøstandard.
Som et produkt med Beskyttet Opprinnelsesbetegnelse (PDO) har Prosciutto di Parma alltid hatt sterkt fokus på kvalitet, opprinnelse og miljøansvar. Produsentene er stolte av å lage et 100 % naturlig produkt – uten tilsetningsstoffer eller kunstige konserveringsmidler – og er bevisste på hvordan produksjonen påvirker både naturen og lokalsamfunnet de er en del av.