Et dryss med parmesan kan gjøre underverker på maten – mye takket være umami.
Et dryss med parmesan kan gjøre underverker på maten – mye takket være umami.

Umami – smaken som er ukjent for mange men som løfter maten 

Det var den japanske kjemikeren Kikunae Ikeda som i 1908 identifiserte umami som en egen smak.

Umami er en av våre fem grunnsmaker. Men den er fortsatt ukjent for mange, ifølge nyhetsbyrået AP.

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS