Norge har hatt en god utvikling fra utlandet siden april i fjor på overnattinger, men fra oktober har også veksten fra utlandet gått til hotellene.

2,53 millioner overnattinger ved kommersielle overnattingssteder i mars

Det er seks prosent flere enn i fjor, og antall utenlandske øker med hele 29 prosent, viser tall fra SSB.

Publisert Sist oppdatert

Det kan ha sammenheng med at påsken lå i mars i år. I fjor og i 2019 var den i april måned. I tillegg kommer formidlingsstatistikken til SSB som viser 218.000 utenlandske overnattinger via fritidsboligformidlere, som også er en vekst på 29 prosent fra i fjor. Halvparten av disse er danske. At norske kommersielle overnattinger ligger én prosent under fjoråret, kan skyldes påsken. Både yrkes- og kurs- og konferanserelaterte overnattinger går ned, og det er ferietrafikken som driver veksten. Ser vi på økningen innen formidlingsstatistikken, kommer antall norske overnattinger uendret ut.

Veksten fra utlandet fordeler seg utover alle overnattingsformer

Norge har hatt en god utvikling fra utlandet siden april i fjor, men fra oktober har også veksten fra utlandet gått til hotellene. Den tendensen fortsetter denne måneden hvor utenlandske hotellovernattinger øker med 21 prosent fra 2019. I tillegg til vekst via hytteformidlere, fortsetter veksten fra utlandet til camping (54 %) og hyttegrend og vandrerhjem (34 %).

God utvikling fra flere markeder

Selv om Danmark, Tyskland, Sverige og USA representerer over halvparten av alle utenlandske overnattinger, fortsetter en god vekst fra de fleste markedene under, og en interessant prosentvis vekst fra mange mindre markeder.

Powered by Labrador CMS