Nyheter

Bransjedirektør Rhiannon Hovden Edwards i Virke (innfelt) forteller til NRK at 8 av 10 bedrifter i serveringsbransjen strever med å rekruttere ansatte.

Bemanningskrise for restaurantene

8 av 10 bedrifter sliter med å skaffe mannskap. Virke krever økt satsing på yrkesfag.

Publisert Sist oppdatert

Bransjedirektør for kultur og opplevelser i Virke, Rhiannon Hovden Edwards, sier til NRK at økt usikkerhet har gjort at mange har skiftet bransje.

Statusen må opp

Hele 80 prosent av Virkes serveringsmedlemmer nå leter etter folk.

– Vi ser at de som ble hardest rammet av pandemiene nå sliter mest med å få tak i folk, sier hun til NRK, og oppfordrer regjeringen til å øke satsingen på rekruttering for å bedre yrkesfagenes status.

LES MER | Søkertallene videregående: – Raset mot bunnen er stanset

Katastrofe

Mikael Svensson er en av dem som merker konsekvensene av mannskapsmangelen. Han driver restaurantene Avalon og Kontrast i Oslo.

– Det var ille før koronaen, men nå er det katastrofe, sier han til NRK.

Powered by Labrador CMS