Administrerende direktør i OBOS-banken, Øistein Gamst Sandlie.

En av tre sier de vil holde seg hjemme i ferien

I en spørreundersøkelse gjort av YouGov på vegne av OBOS-banken, svarer 33 prosent at de vil velge å være hjemme i ferien på grunn av økte kostnader og svak kronekurs.

Samtidig svarer 29 prosent at feriepengene ikke er nok til å dekke den planlagte ferien i år.

– Det er et ganske stort antall som sier de vil ta hjemmeferie i år. Prisvekst, rentehevinger og en svak kronekurs har gjort innhugg i folks økonomi og dette gjør at man dessverre må prioritere hardere enn før. En kostbar utenlandsferie er da noe som fort faller bort hos mange. Selv om det kan være surt, er det mye å spare på å kutte ned på ferieplanene, sier administrerende direktør i OBOS-banken Øistein Gamst Sandlie.

I en lignende undersøkelse OBOS-banken gjorde i fjor, svarte 14 prosent at de valgte bort utenlandsferien på grunn av kronekursen. 14 prosent sa de valgte kortere eller færre utenlandsreiser.

Samtidig svarer 40 prosent at egen økonomi har utviklet seg til det verre det siste året, kun 18 prosent oppgir at de har hatt en bedring i sin økonomiske situasjon.

– Dette er ikke så overraskende. Rentehevingene har slått inn for fullt hos de fleste det siste året og prisene har økt. Man skal ha hatt et ganske godt lønnsoppgjør eller byttet til bedre betalt jobb for å ha opplevd en bedring i sin økonomi siste tolv måneder, sier Sandlie.

Powered by Labrador CMS