Enighet om tariffavtale i hotell- og restaurantbransjen

Enighet om tariffavtale i hotell- og restaurantbransjen

Fellesforbundet, Parat og NHO Reiseliv ble sittende flere timer på overtid, men kom til slutt til en enighet.

Publisert

– Dette resultatet sørger for et lønnsløft som vil merkes av alle i bransjen og vil bidra til at vi både kan beholde kompetansen vi allerede har og styrke rekrutteringen. Nå løfter vi gulvet, samtidig som vi sikrer tillegg som belønner ansatte for å stå lenge i jobben. Dette er en god dag for alle våre medlemmer, sier Fellesforbundets forhandlingsleder Clas Delp.

Avtalen gir et generelt tillegg på sju kroner for alle sammen. Minstelønnssatsen for ansatte med to års praksis heves med åtte kroner. For de med mer enn fire års praksis økes satsen med 10,5 kroner.

NHO Reiseliv har advart mot at en lønnsøkning på toppen av allerede høye utgifter kan være krevende.

Parat og NHO Reiseliv enige

Parat og NHO Reiseliv ble mandag formiddag enige etter megling nærmere 12 timer på overtid. Det blir dermed ingen streik for Parats medlemmer på Riksavtalen. Parats medlemmer i hotell-, restaurant- og cateringbransjen får lønnstillegg på linje med det som ble fremforhandlet i frontfaget for en uke siden.

Alle som er omfattet av overenskomsten får et generelt tillegg på 7 kroner.

I tillegg kommer solide økninger i tilleggene for de som har fagbrev, jobber skift, nattevakt og/eller har lang bedrifts- og bransjeansiennitet.

I tillegg til de sentrale tilleggene skal det gjennomføres lokale lønnsforhandlinger.

Parats forhandlingssjef Turid Svendsen er fornøyd med resultatet.

– Oppgjøret bidrar til å sikre reallønnsvekst for våre medlemmer. I tillegg vil oppgjøret ivareta ansatte med erfaring i bransjen og gjøre det mer attraktivt for nye å komme til, sier hun.

Powered by Labrador CMS