Nyheter
    
    
        
        Mat- og serveringsbransjen mangler ikke læreplasser. Likevel har restaurant- og matfag i videregående skole den laveste andelen elever som fullfører. Foto: Dariia Havriusieva| iStock
    
    Kun halvparten fullfører i restaurant- og matfag
    Ingen studieretninger har lavere fullføringsgrad enn restaurant- og matfag, til tross for god tilgang på læreplasser.
        
 
                        
                        
                        
                        
                        
    
    
    Hele mat- og måltidsbransjen sliter med rekrutteringen. En av grunnene er at bare 51,2 prosent av elevene som startet på restaurant- og matfag fullfører i løpet av seks år. Det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB), som ble lagt fram mandag 13. juni.
    
                        
    
        
                    
            
                Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd
                150,- 575,-
                
                
                    KJØP
                
                
             
            
                Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd
                1875,-
                
                
                    KJØP
                
                
             
            
                Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd
                1,- 145,-
                
                
                    KJØP
                
                
             
            
                Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd
                1430,-
                
                
                    KJØP