Tyskland

Karl Lauterbach (SPD), forbunds helseminister, taler på den føderale pressekonferansen om koronavaksinasjonen for barn og situasjonen for vaksineforsyning i Berlin, Tyskland, torsdag 16.

Tyskland innfører karantene for briter

Publisert Sist oppdatert

Tyske helsemyndigheter setter Storbritannia på listen over land med stor omikronrisiko, og innfører krav om karantene for alle reisende fra landet.

Kunngjøringen sent lørdag kveld kom etter et ekstraordinært møte mellom helseminister Karl Lauterbach og delstatslederne.

– Vi kan ikke hindre spredningen, bare forsinke den. Jo lenger tid det tar for omikron å få rotfeste i Tyskland, desto bedre, sa Lauterbach etter møtet.

Endringen trer i kraft ved midnatt natt til mandag og betyr at personer som fra da av kommer fra Storbritannia, må tilbringe to uker i karantene. Kravet gjelder både vaksinerte og uvaksinerte, opplyser det tyske folkehelseinstituttet Robert Koch-Institut (RKI).

Storbritannia er foreløpig det eneste europeiske landet på tyskernes liste over land med stor risiko for spredning av omikronvarianten. De øvrige landene på listen er Sør-Afrika, Namibia og Zimbabwe.

Fredag kunngjorde Tyskland at det fra midnatt natt til mandag også innføres krav om fem dagers karantene for uvaksinerte tilreisende fra Norge, Danmark, Frankrike, Andorra og Libanon, ettersom det i disse landene er stor smittespredning.

Powered by Labrador CMS