Nytt om navn

Håkon Solbakk, ny Executive Head Chef Speilsalen.

Håkon Solbakk

Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim, får ny Excecutive Head Chef. Håkon Solbakk rykker opp fra stillingen som Head Chef og overtar ansvaret etter Christopher Davidsen.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er svært stolt og beæret over å bli spurt om å bli øverste leder i Speilsalen, etter å ha vært Head Chef nå i fire år føler jeg meg klar. Vi har et fantastisk dyktig team i Speilsalen med mange enere som sammen utgjør forskjellen både på kjøkkenet og i salen. Speilsalen skal fortsette i det gode sporet vi er i, samtidig som vi skal ta nye steg og jobbe hardt for å bli enda bedre enn før. Jeg gleder meg veldig til å fortsette på den reisen vi har startet, sier Håkon Solbakk.

Håkon Solbakk har flotte meritter fra en lang konkurransekarriere og ble nylig Nordisk mester i kokkekunst med 1. plass i konkurransen Nordic Chef of the Year i 2022.

– Som leder jobber Håkon effektivt med teamet i Speilsalen. Han har sammen med Christopher vært med på å bygge opp en fantastisk vinnerkultur. Håkon er en lagspiller som brenner for å utnytte råvarer på nye og spennende måter, som fører til mat med tydelig identitet, sier Arild Sjødin hotelldirektør på Britannia Hotel.

Håkon Solbakk har vært kjøkkensjef i Speilsalen siden oktober 2019 og var med på å få restaurantens første stjerne i Guide Michelin på hjemmebane i Trondheim, i februar 2020.

Håkon deltok også i det forrige uttaket til Bocuse d’Or og kom på 2. plass i den prestisjefylte Årets Kokk-konkurransen i Norge i 2021. Han har tidligere vært en del av Det Norske Kokkelandslaget i seks år.

– Jeg er veldig glad for å kunne overlate roret til Håkon som jeg har jobbet med i mange år og som kan videreutvikle det vi har bygget opp sammen. Håkon har vært en svært viktig del av teamet og suksessen vår i Speilsalen så langt, og det er derfor helt riktig at det nå er nettopp han som overtar ansvaret for restauranten, sier Christopher Davidsen.

– Speilsalen er i de beste hender med Håkon og resten av det svært dyktige teamet som jobber på aller høyeste nivå der hver dag. For min del er timingen nå riktig til å gjøre andre spennende oppdrag fremover, sier Christopher Davidsen.

Powered by Labrador CMS