Opplevelser

Gaiastova anses som et av landets mest populære afterski-anlegg. Barsjef Eggesvik legger ikke skjul på at pandemien sørget for blodrøde tall, og at virksomheten fortsatt jobber hardt med å holde hodet over vannet.

Afterski-kjempe på Hafjell frykter stengning

Denne helga ble vinterferien for alvor sparket i gang i store deler av landet. For vinterdestinasjonene ønskes skituristene varmt velkommen - spesielt etter to amputerte driftsår med corona, og ett år med strømkrise.

Publisert Sist oppdatert

­Gaiastova anses som et av landets mest populære afterski-anlegg. Barsjef Eggesvik legger ikke skjul på at pandemien sørget for blodrøde tall, og at virksomheten fortsatt jobber hardt med å holde hodet over vannet, skriver Børsen.

- Det er klart at vi fortsatt kjemper med likviditeten etter pandemien. Vi har en gjeldsgrad som vi ikke hadde før, og er derfor avhengig av normale tider framover, sier Steffen Eggesvik, daglig leder for restauranten og utestedet Gaiastova i Hafjell.

Kraftig prisøkning

Det er ikke bare strømkrisa som kan ha påvirket ønsket om en tur på fjellet. Prisveksten det siste året har skutt i taket, noe som også innebærer at kostnaden på alt fra heiskort til leie av utstyr, og mat nå svir ekstra i lommeboka. Gaiastova har derfor - i likhet med resten av bransjen - måttet øke prisene ut mot forbruker.

På enkelte varer har de mellom 10-20 prosent prisøkning. På spørsmål om hvordan kundene reagerer på denne prisøkningen svarer Eggesvik at enkelte får en negativ opplevelse, men at de prøver å holde prisene så lavt som mulig, i alle fall ikke over markedsnivå.

Gunstig strømavtale utløper

Fastprisavtalen de har hatt på strøm de siste årene har spart Gaiastova for mye penger. Om seks måneder går avtalen imidlertid ut. Nå frykter han konsekvensene dersom strømprisene igjen vil skyte opp til det historisk høye nivået som har vært.

For å unngå at de blir nødt til å stenge neste år må strømprisene normaliseres. Hadde det ikke vært for strømavtalen i dag hadde de hatt flere millioner i strømutgifter pr måned påpeker Eggesvik.

Fortsatt positiv

Eggesvik tror ikke på voldsomme besøkstall med det første, men han er fornøyd hvis de kan ha en besøksmengde de kan overleve på. Per nå har de det. Under corona var det mange søvnløse netter. Det var så vidt det gikk. Nå ser de virkelig fram mot vinter- og påskeferie og håper på gode besøkstall.

Powered by Labrador CMS