Opplevelser

Ta en dresinsykkeltur langs den nedlagte togbanen og besøk Hidra, som ble kåret til Norges vakreste øy.

Publisert Sist oppdatert

Vi stilte noen spørsmål til digital markedsfører i Flekkefjord kommune, Jasmine Dagan, om lokale severdigheter og kulturattraksjoner.

­Hvor lenge har du hatt jobben du har nå?

2 år

Hva er den viktigste utfordringen du har i jobben for tiden?

Det vi jobber mest spisset mot i Flekkefjord nå er å få Flekkefjord til å bli en helårs destinasjon og ikke bare sommer destinasjon.

I Tillegg skal vi jobbe målrettet med jobbattraktivitet i Flekkefjord for å få flere til å bosette seg her; ‘ Et godt sted å bo er et godt sted å besøke’. Det vil gi gevinst til en av de største utfordringene som er i reiselivsbransjen nå; mangelen på god arbeidskraft.

Vi jobber også hele tiden fokusert med å ta vare på de butikkene og bedriftene vi har i Flekkefjord. Nisje butikkene i Flekkefjord sentrum har et mangfold og en særegenhet som er helt unik.

Utenom det vil jeg si at de økte strømutgiftene og drivstoff utgiftene uten tvil er og kommer til å bli en utfordring. Folk får mindre penger å bruke på reise.

Hvor i din kommune vil du anbefale et besøk?

Da kan jeg begynne med å anbefale et besøk til Flekkefjord sentrum.

Det er en helt spesiell opplevelse å gå gjennom byens gater med koselig trehusbebyggelse som tilhører den typiske historiske sørlandsestetikken og Hollenderbyen. Dette står i stor kontrast til det urbane levende kunst og kulturlivet vi har.
Streetart har også blitt en stor del av Flekkefjords identitet og byr på mange flotte kunstverk rundt i sentrum av Flekkefjord.

Vi har en fantastisk promenade som går langs hele elva fra den ene broa til den andre. Langs promenaden finnes det et stort utvalg av spisesteder og restauranter som byr på nydelig mat og drikke.

Som en aktivitet kan en kjøre en flott tur på Dresinsykkel langs den nedlagte tog banen og se Flekkefjord fra hav til hei.

Ikke langt fra Flekkefjord har vi noen fantastiske øyer kun en liten kjøretur/båt tur fra Flekkefjord sentrum.

Øya Hidra, som byr på enormt mye historie, kystliv og opplevelser ble i fjord kåret til Norges vakreste øy. Og det med god grunn! Det er bare nydelig der!

Også har vi Brufjellhålene som er en minnerik fot tur til via rullesteinstranda i Sandviga til toppen av Brufjellet og ned i jettegrytene som er formasjoner i fjellet skapt under istiden for 20.000 år siden.

Dette er bare et SYN! Og burde oppleves!

Kan du nevne tre andre steder, enten i ditt nærområde eller i den store verden som er verd et besøk?

Da vil jeg anbefale en tur langs Nordsjøveien, som strekker seg fra Sør i landet i Kristiansand til vest i landet i Haugesund.
Her kan en oppleve en reise i vikingens fotspor i spektakulær natur og kystkultur.

  • Farsund / Lista
  • Sokndal / Egersund
  • Lindesnes

Jeg har vært mange steder i verden og kunne nevnt en haug av fine steder, men jeg synes (med hånda på hjertet) at Norge og vår region er noe av vakreste som finnes.

Er det en kulturopplevelse siste året du vil trekke frem?

Jeg må si Fjellparkfestivalen i Flekkefjord er det desidert største høydepunktet gjennom året.
Lite som slår Norges lengstlevende rockefestival i en idyllisk park i naturskjønne omgivelser i Flekkefjord.

Hvis budsjettet ditt hadde økt med 30 %, hva ville du brukt pengene til?

Da hadde jeg bruk enda mer på markedsføring, branding og konseptutvikling; reisemålsutvikling, stedsutvikling og næringsutvikling.

Hva bør regjeringen gjør for å styrke kultur- og reiselivet?

De bør være mer åpne for å se (VIRKELIG SE) verdien av kultur å reiseliv og bruke mer ressurser på å ta være på denne viktige næringen.
Reiselivsnæringen er ufattelig viktig for Norge og er med å bidrar til bedre økonomi kommunalt, regionalt og nasjonalt.

I 2020 var hele 9 av 10 kort-transaksjoner i Flekkefjord utført av turister. Det sier litt om hvor viktig turistene er for at butikkene, restaurantene og bedriftene i Flekkefjord skal overleve.

Hvis du må velge:
Espresso eller filterkaffe?
Musikk ✓ eller podcast?
Tog ✓ eller fly?
Slalåm eller langrenn? Surfebrett
Avis på papir ✓ eller avis på nett?
Dagens Næringsliv ✓ eller Klassekampen?
Lese bok eller høre bok?
Sakprosa ✓ eller skjønnlitteratur?
Film på kino eller film hjemme?
Ved sjøen eller på fjellet? Ja, takk begge deler
Teater eller konsert?
Øl ✓ eller vin?
Powered by Labrador CMS