Politikk

Krigen i Ukraina fører til at folk vil avbestille feriereiser til utlandet

Mange som har kjøpt flybilletter og frykter krig og atomulykker kontakter nå forsikringsselskaper for å høre om de kan hjelpe.

Publisert Sist oppdatert

Andreas Handeland i Europeiske Reiseforsikring sier det er mange som tar kontakt om dagen.

– Ja, vi får veldig mange henvendelser som følge av situasjonen. Mange er usikre, og ønsker ikke å reise rundt andre steder i Europa slik situasjonen er nå, sier Handeland til flysmart24.

Etter at krigen brøt ut har salget av flybilletter falt kraftig. Reiseportalen Finn Reise, meldte om 25-30 prosent nedgang, dagen etter krigen var et faktum. Salget er fortsatt lavt, og de få som bestiller velger destinasjoner i det vestlige Europa, langt fra områdene nær krigshandlingene.

Det har også ført til stor usikkerhet at russerne har gått til angrep på Europas største kjernekraftverk.

Det er ikke mye forsikringsselskapene kan hjelpe fortvilte kunder økonomisk. – Det er reiseråd som gjelder, både når det gjelder avbestillingsdekning og hvor reiseforsikringen gjelder. Som vanlig dekkes verken reise- eller atomfrykt, selv om vi skjønner at mange kan kjenne på ubehag rundt det å skulle reise, sier Handeland.

Selskapet dekker evakuering for de som allerede befinner seg i enkelte land. – Det gjelder Ukraina, Russland, Hviterussland og Moldova. Andre steder må det foreligge et reiseråd for at vi skal dekke dette, avslutter han.

Powered by Labrador CMS