Politikk

LO forkastet Riksmeklerens skisse – 24.000 ut i streik mandag

NHO var villig til å akseptere Riksmeklers skisse til løsning i lønnsoppgjøret, men søndag ettermiddag ble det klart at LO og YS sa nei. Fra mandag går over 24.000 arbeidstakere ut i streik.

Publisert Sist oppdatert

­- NHO aksepterte Riksmeklers skisse til løsning. Den aksepten satt langt inne fordi vi måtte strekke oss langt, men vi valgte å ta ansvar, selv i en krevende økonomisk situasjon for mange av våre medlemmer. Det samme gjorde ikke LO og YS, som valgte å avvise skissen og heller kaste Norge ut i en unødvendig streik, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.

– LO krevde økt kjøpekraft for alle sine medlemmer og et løft for de lavlønte. NHO har valgt å avvise våre krav, og sender dermed landet ut i streik, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Søndag ettermiddag sa LO nei til riksmeklerens skisse, da denne ikke tok opp i seg LOs krav.

Dermed blir det streik fra mandag. Både LO og YS har varslet ytterligere streikeuttak fra fredag. Det er første gang etter Annen verdenskrig at det blir konflikt i et mellomoppgjør. Streiken rammer i en økonomisk situasjon som er svært ulik for bedriftene. Noen går godt og har gode fremtidsutsikter, mens andre sliter.

YS-medlemmer på Grand Hotel by Scandic og Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo tas ut i streik mandag.

* Streiken omfatter 185.000 LO-medlemmer i privat sektor (NHO-organiserte

bedrifter).

* Fra mandag morgen tas 22.947 LO-medlemmer ut i streik.

* Streiken trappes opp fredag. Da utvides streikeuttaket med ytterligere 15.509

medlemmer. Fra fredag vil dermed 38.000 LO-medlemmer være tatt ut i streik.

Powered by Labrador CMS