Politikk

LO-leder Peggy Hessen Følsvik

LO: Store grupper ville fått redusert kjøpekraft – NHO: Alle ville fått reallønnsvekst

Store grupper ville fått redusert kjøpekraft, altså mindre enn anslått prisvekst på 4,9 prosent, med oppgjøret som lå på bordet, mener LO.

Publisert Sist oppdatert

­Det gjelder grupper som hotell- og restaurantarbeidere og renholdere, opplyser LO til NTB. Leder i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, sa mandag til NRK at alle ville fått reallønnsvekst med skissen som riksmekler Mats Wilhelm Ruland la frem i helgen.

Men det er ikke sant, sier en kilde i LO til NTB.

– Vi ville fått tapt kjøpekraft for store grupper, som ikke hadde nådd 4,9 prosent, sier kilden. – Dette er lavlønnsgrupper som ofte ikke har lokal forhandlingsrett, og dermed ikke ville klare å fylle opp, sier vedkommende.

Avviser 5,2 prosent

LO-leder Peggy Hessen Følsvik sier et tilbud om faktisk lønnsøkning på 5,2 prosent ville vært et godt forhandlingsresultat med NHO.

LO-lederen bekrefter ikke tallet som er kommet ut som tilbudet som lå på bordet mellom partene i frontfaget da det ble brudd søndag. Hun omtaler NHOs opplysninger som et brudd på taushetsplikten og avviser at det var et faktisk tilbud om 5,2 prosent i lønnsøkning på bordet da forhandlingene ble brutt.

– Hvis NHO vil møte oss og snakke om et resultat som gir 5,2 prosent i faktisk lønnsøkning til alle våre medlemmer, da kommer jeg løpende til forhandlingsbordet, sier LO-lederen.

Powered by Labrador CMS