Politikk

Rune Aale-Hansen er adm.dir. i Regnskap Norge.

Regnskap Norge: Få søker om strømstøtte

Få søknader om strømstøtte er sendt inn før helgen. Regnskap Norge er alvorlig bekymret for at mange virksomheter ikke har rukket den korte fristen.

Publisert Sist oppdatert

­Regjeringens energitilskuddsordning for næringslivet anslås å kunne hjelpe om lag 20 000 bedrifter med spesielt høye strømpriser, skriver Regnskap Norge i en pressemelding. Søknadsfristen var 11. desember – kun tre uker etter at ordningen trådte i kraft. Regnskap Norge erfarer at få virksomheter har søkt om strømstøtte før helgen. For øyeblikket foreligger ingen offisielle tall som tilsier en kraftig økning siden den gang.

Bør utsette søknadsfristen

– Signaler tyder på at få søknader ble sendt før helgen. Vår bekymring er at mange ikke har rukket å søke. Dersom det er tilfelle, håper vi at regjeringen viser handlekraft og utsetter fristen. Vi ønsker ikke at bedrifter skal gå glipp av muligheten ordningen innebærer, særlig når det gjelder å iverksette konkrete ENØK-tiltak, forteller Rune Aale-Hansen, adm.dir. i Regnskap Norge.

Regnskap Norge har flere ganger påpekt at en søknadsperiode på under 3 uker er uforsvarlig kort: – Ikke bare med tanke på arbeidet som skal gjøres, men også fordi de faktiske fakturaene for november og desember ikke foreligger før søknadsfristen er utløpt. Dette er et problem, påpeker Regnskap Norge-direktøren.

Fristen kolliderte med mva-rapportering

Den korte søknadsperioden har blitt ytterligere komplisert ved at fristen kolliderte med fristen for innlevering av mva-melding.

– Regnskap Norge vil berømme regjeringen for å ha iverksatt en slik ordning. Dessverre har ikke regjeringen hensyntatt det at fristen for å søke om strømstøtte kolliderte med fristen for levering av mva-melding 12. desember. Fristen for innlevering av mva-melding kan ikke skyves på. Nå kan det se ut til at vår bekymring er bekreftet; bedriftene har ikke rukket å søke om strømstøtte. Vi mener at fristen for å søke om strømstøtte bør utvides, helst til februar/mars neste år, sier Rune Aale-Hansen, adm.dir. i Regnskap Norge.

Powered by Labrador CMS